Здоров'я

Першу смерть від коронавірусу зафіксували в Житомирській області. Трансляція брифінгу в ОДА

13 March 2020, 16:33

В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень померла 71-річна жінка, яка вранці 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19.

З цього приводу в Житомирській облдержадміністрації терміново скликали брифінг. Начальник управління охорони здоров'я ОДА Микола Суслик повідомив, що смерть жінки констатували 13 березня о 14:50.

«В 5 годин ранку стан хворої різко погіршився, було порушення дихальної функції, насичення киснем крові. Заходи, які були проведені, ефекту не дали і в 14:50 ми констатували смерть», - сказав Микола Суслик.

Зазначимо, що на ранковому брифінгу в ОДА 13 березня заступниця голови Наталія Остапченко розповідала, що станом на 6-ту ранку 13 березня 2020 року стан жінки погіршився і визначався як важкий, її перевели на штучну вентиляцію легень. Але до 11-ї години стан хворої стабілізований, вона знаходиться в свідомості, дихає сама при кисневій підтримці.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церков, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації.

Як повідомляв Житомир.info, 13 березня 2020 року в Житомирській ОДА відбулося перше засідання оперативного штабу щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу, під час якого стало відомо, що у Бердичеві чоловік приїхав в інфекційне відділення, щоб здати аналізи на коронавірус, бо він декілька тижнів відпочивав в Італії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус смерть ОДА 
Матеріали по темі