Здоров'я

В Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей, автобусні рейси до Радомишля хочуть скасувати

13 March 2020, 17:44

В Житомирській області померла жінка з Радомишля, в якої виявили коронавірус, й перевіряється інформація щодо цієї хвороби ще у двох людей.

Про це повідомив голова облдержадміністрації Віталій Бунечко на брифінгу 13 березня, який розпочався о 16:30.

«В 14:50 в інфекційному відділенні Радомишльської лікарні жінка, яку вчора було госпіталізовано з діагнозом коронавірсу COVID19 померла. Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким. Хочу відвітити, що наразі проводяться всі необхідні дезінфікуючі заходи в лікарні, в місцях, де можливо знаходилась вже померла – автовокзал, церква, в якій вона була на службі», - повідомив голова ОДА.

Бунечко повідомив, що родичі, з якими контактувала померла, знаходяться на обсервації у власному будинку, жодних симптомів захворювання у них не виявлено. Зараз перевіряється інформація щодо можливого захворювання на коронавірус двох пацієнтів – у Бердичеві та в Андрушівці. Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик додав, що також перевіряються особи, які контактували з померлою в інфекційному відділенні Радомишльської лікарні.

«Зараз вже зразки мазків доставлені в наш лабораторний центр для того, щоб диференціювати вірусне захворювання у двох пацієнтів, які теж контактували з іноземними громадянами, перебуваючи на території Польщі... Щодо Андрушівки та Бердичева – годину назад (о 15:30) зразки доставлені в лабораторний центр і, думаю, через 3-3,5 години ми будемо мати кінцевий результат. Чоловік з Андрушівки з 7 лютого по 11 березня перебував у Польщі, за попередньою інформацією він не був у контакті з хворими чи потенційно інфікованими громадянами Польщі. Кордон він перетнув з 11 на 12 березня, пройшов термометрію на кордоні - температура була абсолютно нормальна, але вчора ввечері (12 березня) він відчув погіршення стану здоров’я, сьогодні звернувся за допомогою і теж був госпіталізований в інфекційне відділення з ознаками двобічної пневмонії. Температура зараз у нього 36,6, проводяться всі діагностичні, лабораторні обстеження, в тому числі – з приводу коронавірусу. Загальний стан хворого зараз задовільний, ми отримали лише рентгенологічну картину двобічної пневмонії», - повідомив Микола Суслик.

Зазначимо, що 13 березня стало відомо, що у Бердичеві чоловік приїхав в інфекційне відділення, щоб здати аналізи на коронавірус, бо він декілька тижнів відпочивав в Італії.

Щодо посилення заходів безпеки, зокрема – надзвичайного стану, то голова ОДА запевнив, що такі заходи наразі не плануються, але перевізникам рекомендували скасувати автобусні рейси з Радомишля.

«Сьогодні створений оперативний штаб і прийняте рішення рекомендувати перевізникам зняти маршрути Київ - Радомишль та Житомир - Радомишль. В Радомишлі посилено робота правоохоронців для недопуску панічних настроїв», - повідомив Віталій Бунечко.


Голова ОДА також прокоментував зауваження, що вранці 13 березня автобуси з Житомира до Радомишля продовжували курсувати.

«Оперативний штаб у нас було створено і скликано на 12:30, він прийняв рішення і вже після обіду ми рекомендували, а зараз вже настійливо рекомендуємо (скасувати маршрути). Щодо автобусів Київ - Радомишль, то це відповідальність Міністерства інфраструктури, ви відправили лист на міністра, щоб вони рекомендували це своїм перевізникам, які організовують рейси Київ - Радомишль. Я думаю, перевізники не відмовляться», - сказав Віталій Бунечко

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церков, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Бунечко Суслик карантин Радомишль  
Матеріали по темі