Здоров'я

До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу

14 March 2020, 09:45

До Радомишльської лікарні зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували з померлою від коронавірусу 71-річною жінкою. Троє з них на самоізоляції з приводу 2, то медики ще вирішують чи потрібно їх госпіталізувати. Місцеві жителі ситуацією стурбовані. У місті продезінфікували церкву та вокзал, які відвідувала жінка та запровадили надзвичайний стан.

Про це 13 березня розповіли у сюжеті ТСН о 19:30 год

«Жінка була підключена до апарату штучної вентиляції легень. Таких приладів у лікарні лише два, а тільки сьогодні в лікарню звернулося п'ять людей зі скаргами на високу температуру та нежить. Три чоловіки зараз перебувають на самзоляції. Загалом людей, з якими контактувала хвора на коронавірус, щонайменше кілька десятків лише в Радомишлі. Відомо, що пенсіонерка ще 1 березня поверталася з Польщі через Львів. Хтось сидів поруч з нею у літаку, хтось потім в автобусі, а згодом - в магазині чи на богослужінні», – йдеться у сюжеті.

Крім того, жінка кілька разів встигла сходити до лікарів, бо скаржилася, зокрема, на високий тиск. Тепер усі 12 медиків, які її оглядали, перебувають в обсервації. Їх розмістили у приміщенні денного стаціонару.

Родичі пацієнтки (а їх десятеро, зокрема двоє дітей) перебувають вдома. Їм заборонили виходити з будинку. Оселю охороняє поліція.

«Контактів у бабушки було багато. Казали, що ходила і в магазин, і в церкву, по вулиці», - каже мешканець міста Радомишль Петро Демянчук.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. Також в області перевіряють на коронавірус ще двох людей, автобусні рейси до Радомишля хочуть скасувати

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Радомишль коронавірус лікарня  
Матеріали по темі