Здоров'я

​З Житомира до Радомишля через коронавірус скасували автобусні рейси, в’їзд і виїзд на автомобілях не забороняють

14 March 2020, 14:36

Через надзвичайну ситуацію в Радомишлі, викликану поширенням коронавірусу та першим випадком смерті від захворювання, з центрального автовокзалу Житомира до Радомишля відмінили автобусні рейси. Автобуси не їздили вже ввечері 13 березня.

Про це Житомир.info розповіли працівники автовокзалу.

«З автовокзалу Житомира до Радомишля відмінили транспортне сполучення. Вже вечері 13 березня автобуси туди не їздили. Поки не знаємо на який термін. На сайті автовокзалу навпроти рейсів Житомир-Радомишль стоїть позначка «Затримано», це означає, що затримано продажу квитків на невизначений термін», – зазначили в автовокзалі.

Місцевий житель Радомишля Олександр Папірний у коментарі Житомир.info розповів, що люди на своїх автомобілях можуть безперешкодно виїжджати за межі міста.

«Люди з міста можуть виїжджати безперешкодно і в будь-якому напрямку на власних автомобілях. Не їздять лише маршрутки по місту і міжміські автобуси. Не бачив жодного ажіотажу ні в магазинах, ні в аптеці. Все, що я помітив - це значно меншу кількість людей на вулицях міста. Правда і погода цьому сприяє», – зазначив Олександр Папірний.

Нагааємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу. На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У одного з Бердичева діагноз не підтвердився.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобуси транспорт Радомишль коронавірус  
Матеріали по темі