Місто

З карток житомирян за ніч кілька разів списали кошти за поїздки, у КП «Житомиртранспорт» кажуть – технічні проблеми

14 March 2020, 15:52

Житомиряни скаржаться, що 14 березня почали надходити по декілька повідомлень про списання коштів за проїзд з банківських карток та e-квитка, хоча транспортом ні цього дня, ні вночі не користувались.

Скріншоти рахунків публікують в соцмережі Facebook.

«Зняло за 6 поїздок. Їхала 1 раз вчора о 9 ранку. Минула поїздка була у вівторок, за неї гроші вже списані», – написала житомирянка Яна.

«На даний час займаюся у залі та отримую повідомлення що я кудись їду», – пише Людмила.

У коментарі Житомир.info керівник КП «Житомиртранспорт» Андрій Гнеличко розповів, що причиною став збій у системі.

«З 12 на 13 число відбувся збій у роботі сервера, це сталося у зв’язку з аварійним відключенням енергопостачання і це стало причиною відсутності інформації в системі про проїзд у громадському транспорті. Сама система на сервер записує всі валідації, все що пройшло протягом дня, а так як було вимкнене світло всі файли не попали в цей день. 13 числа зранку працівники КП «Житомиртранспорт» цю проблему усунули, система була відновлена і запрацювала у штатному режимі. Вся інформація по проїзду жителів, через те що відбувся збій, ввечері 13 за 11, 12 та 13 число потрапила у систему і одразу пішла на банківський сервер. Тому багатьом прийшли повідомлення про списання за 11, 12 і 13 число, коли вони їздили. Якщо є у людей підозра на подвійне списання, хоча такого система не передбачає, то потрібно порівняти свій баланс карти, пригадати чи були поїздки 11, 12 та 13 числа і якщо співпаде, то значить все нормально. Відкладені банківські списання через цей збій сталися 13 числа і пішли на банківський сервер. Якщо раптом люди не їздили і бачать, що відбулося списання, то з таким питанням варто звертатися до нас у вайбер або телеграм на номер 073 333 15 80, або на пошту, або прийти на Гагааріна, 24 до нас, написати заяву і розглянемо всі варіанти і зв’яжемося з нашими банківськими партнерами і приймемо рішення про повернення цих коштів, якщо таке дійсно було», – зазначив Андрій Гнеличко.

Ситуацію у коментарях поясниві мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Тільки спокій! В результаті проведення технічних робіт на Житомиртранспорті, списання коштів за минулі поїздки відбулося практично одночасно. Перевірте попередні поїздки в плані списання. Житомиртранспорт не списував зайві поїздки (на 99%). Перевіряємо», – написав Сухомлин.

На сторінці Управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради у Facebook зазначають:

«Роз'яснення, щодо несвоєчасного списання коштів з банківських карток та отримання повідомлень про збільшення кількості транзакцій по картках при оплаті проїзду у громадському транспорті, Ви можете отримати з понеділка за адресою: вул. Гагаріна, 24 КП Житомиртранспорт http://transport.zt.ua».

Пізніше на сторінці «Транспорт Житомира» з’явився допис з роз’ясненням ситуації.

Як повідомляв Житомир.info, з 10 січня у житомирі діють нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Після підвищення вартості проїзду відсоток житомирян, які розраховуються безготівково, значно збільшився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт списання гроші проїзд Гнеличко  
Матеріали по темі