Суспільство

​На кордоні з Білоруссю у Житомирській області закривають пункти пропуску і пішохідне сполучення

15 March 2020, 12:08

У межах ділянки Житомирського прикордонного загону з 16 березня через коронавірус тимчасово закривають пункти пропуску з Білоруссю. Також припиняється пішохідне сполучення в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі».

Про це Житомир.info 15 березня повідомила пресслужба Житомирського прикордонного загону.

«В межах ділянки Житомирського прикордонного загону:

1). з 00 год. 00 хв. 16 березня до 3 квітня 2020 року тимчасово заборонено у всіх пунктах пропуску перетин державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства за винятком тих, які мають право постійного або тимчасового проживання на території України, водіїв та обслуговуючого персоналу вантажних транспортних засобів, членів екіпажів, бригад, та, за погодженням Міністерства закордонних справ України, представників офіційних міжнародних місій, організацій тощо. Уточнимо, що це стосуватиметься:

на Житомирщині:

  • міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі», що знаходиться в Овруцькому районі;
  • міжнародного пункту контролю для залізничного сполучення «Овруч», що знаходиться в місті Овруч;
  • міждержавного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Майдан-Копищанський», що знаходиться в Олевському районі.

2.) з 00 год. 00 хв. 17 березня до 03 квітня 2020 року тимчасово закривається міждержавний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Майдан-Копищанський», що знаходиться в Олевському районі.

Окрім цього припиняється пішохідне сполучення в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Виступовичі», що знаходиться в Овруцькому районі та міждержавному пункту пропуску для автомобільного сполучення «Вільча», що знаходиться вПоліському районі Київської області. Зазначимо, що при цьому буде забезпечено завершення встановленим порядком оформлення осіб та транспортних засобів, які були допущені у пункти пропуску до цього часу. Також це не стосуватиметься перевезень осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, також представників дипломатичних установ та гуманітарних місій. Просимо громадян з розумінням ставитись до проведених заходів! Додамо, що прикордонники забезпечені необхідним обладнанням для проведення безконтактного вимірювання температури в подорожуючих, а також індивідуальними засобами захисту», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що з 17 березня в Україні закриють кордони для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. 13 березня вдень жінка померла. З Житомира до Радомишля через коронавірус скасували автобусні рейси, в’їзд і виїзд на автомобілях не забороняють. на брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей, грип у них не підтвердився. Пізніше зазначили, що у одного хворого з Бердичева не виявили захворювання на коронавірус.Підозра на коронавірус не підтвердилась і ухворого з Андрушівки.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня, а ввечері мер Житомира Сергій Сухомлин записав відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кордон Білорусь прикордонники коронавірус. 
Матеріали по темі