Місто

В Житомирі закривають всі заклади, крім продуктових магазинів, аптек та АЗС, забороняють мітинги й богослужіння

16 March 2020, 16:50

В Житомирі з 17 березня закривають всі ринки та заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек та АЗС.

Таке рішення ухвалили за позачерговому засіданні міськвиконкому 16 березня.

Був затверджений план розгортання госпітальних баз на випадок поширення Covid-19 на базі міської лікарні №1 та міської дитячої лікарні. Також затвердили передачу засобів індивідуального захисту з міської лікарні №2 працівникам поліції, які, можливо, будуть задіяні для охорони госпітальних баз.

Також знову були внесені зміни в рішення міськвиконкому від 11 березня 2020 року про введення обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції Covid-19 на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади, зокрема: ввели обмеження щодо роботи міської ради на структурних підрозділів виконкому; обмежили використання коштів, крім видатків, які необхідні для життєдіяльності міста; доручили забезпечити «безконтактне діловодство»; призупинити проведення планових медичних оглядів та надання планової стоматологічної допомоги.

«Щодо поліклінік та амбулаторій: перше – це дзвінок лікарю, а він вже буде визначати. Лікарняні листки будуть видаватися дистанційно. В першу чергу ми маємо потурбуватися про літніх людей, тих, які мають хронічні захворювання», - наголосила заступниця мера Марія Місюрова.

Керівникам навчальних закладів доручено перевести всіх працівників в дистанційний режим роботи, ТТУ - скоротити випуск рухомого складу (за необхідності).

«Призупитини з 17 березня 2020 року роботу спортивних закладів, секцій, гуртків, басейнів, фітнес-клубів та центрів, закладів торгівлі, сфери послуг, крім торгівлі продуктами харчування, предметами першої необхідності, аптек та АЗС при безумовному дотриманні ними заходів безпеки з обмеженням одночасного перебування відвідувачів. З 19 березня 2020 року – закладів ресторанного господарства, кафе, барів, (крім онлайн-доставки), ринків. Заборонити з моменту прийняття рішення масові зібрання: мітинги, збори, лекції, богослужіння за присутності прихожан в культових спорудах», - йдеться у рішенні.

Департаменту економічного розвитку доручено терміново розробити програми підтримки бізнесу, який зазнає втрат при запровадженні обмежувальних заходів.

Засідання відбувалося в закритому режимі з онлайн-трансляцією.


Бліц-інтерв’ю від 16 березня з мером Житомира про готовність обласного центру до боротьби з поширенням коронавірусу читайте тут.

Нагадаємо, у Житомирі за кошти міського бюджету закупили експрес-тести для виявлення коронавірусу.

Як повідомляв Житомир.info, 4 березня 2020 року в Житомирі затвердили оперативний штаб, підготували лікарню та виділили кошти на заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком надзвичайний стан карантин коронавірус  
Матеріали по темі