Події

Неподалік Бердичева затримали двох братів-житомирян, які доставили наркотики засудженому

17 March 2020, 16:48

Біля виправної установи неподалік Бердичева затримали «кур’єрів» з наркотиками. Двох чоловіків помітили працівники пенітенціарної установи та викликали поліцейських. У затриманих вилучили кілька пакунків з рослинною масою та пігулки, попередньо – наркотичними засобами, а також ґаджети, ймовірно призначені для ув’язнених.

Про це 17 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Уночі 16 березня до Бердичівського відділу поліції надійшло повідомлення про підозрілих чоловіків, які знаходяться неподалік виправної установи. Їх затримали для з’ясування обставин, а на місце події прибула слідчо-оперативна група Бердичівського відділу поліції.

«Як було встановлено, двоє 34-річних братів-житомирян зберігали при собі 4 поліетиленових пакунки, замотаних клейкою стрічкою. Всередині поліцейські виявили подрібнену рослинну масу, а також блістер з пігулками, попередньо – наркотичними засобами. Також у пакунках були мобільні, зарядні пристрої та акумуляторні батареї до телефонів», – розповідають у поліції.

Встановлено, що обидва житомирянина вже були раніше засуджені за незаконне зберігання наркотиків та майнові злочини. За попередньою інформацією, вони погодились виконати прохання одного з ув’язнених та перекинути пакунки із вмістом на територію виправної установи.

Нині розпочато досудове розслідування за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України та триває встановлення всіх обставин події. Усе вилучене було направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Крім того, за минулу добу поліцейські вилучили наркотичні речовини ще у чотирьох жителів області. Зокрема, дільничний офіцер поліції виявив пакунок з рослинною масою у житомирянина. Ще 3 випадки незаконного поводження з наркотичними засобами зафіксовано у м. Коростені та районі.

Законодавством за вчинення подібного правопорушення передбачено штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або піврічний арешт, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року в місті Бердичів Житомирської області взяли під варту 27-річного жителя Житомирського району, який перекидав наркотики в колонію і ховався від слідства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики поліція виправна установа  
Матеріали по темі