Місто

​Заступник мера пояснив, чи повернуть житомирянам зайво списані кошти за поїздки в громадському транспорті

17 March 2020, 16:58

Заступник мера Житомира Олександр Шевчук розповів, чому виникли проблеми зі списанням коштів з банківських карток за поїздки, хоча люди нікуди не їздили. За його словами, сталося перевантаження сервера, який розрахований на роботу з транспортними картками.

«На сервері, який працює на КП «Житомиртранспорт» та у банківській системі, відбувся невеликий збій, а саме перевантаження самої системи по розрахунках банківськими картами. Виникла затримка в передачі даних. У процесі цього списання коштів з карток відбулося із запізненням. Крім того, є період, за останні півтора місяця, може трохи більше, коли люди їздили і не отримували повідомлення про списання коштів. Тому зараз приходять повідомлення по Приват 24 по Ощадбанку, що вони здійснили оплату поїздки, дата стоїть сьогоднішня, але це поїздки, які були здійснені у період з кінця січня та у лютому. Якщо люди користувалися нашими маршрутами і мають сумніви – вони можуть звертатися за телефонами «Житомиртранспорту», або на гарячу лінію «Житомиртранспорту», - розповів про збій системи Олександр Шевчук.


У КП «Житомиртранспорт» запевняють, що зараз працюють над вирішенням даної проблеми, аби подібні збої більше не повторювалися.

«Підрядна компанія наразі готова за власні кошти збільшити ресурс банківського серверу, тому що їхня робота розрахована лише на роботу з транспортними картками. До речі, з проїзними квитками ніякого збою не було. Уся інформація дуже коректно зберігається, звіти приходять правильні. Єдине - була проблема з перенавантаженням з банківськими картками. Тому прошу наших пасажирів з розумінням віднестися до того, що до кінця дня вони отримають списання за поїздки з 10 березня по сьогоднішній день. Приблизно це 25 тис. транзакцій – в основному тих, хто їздив на 3 чи 4 маршрутах», - попередив Олександр Шевчук.

Він також розповів про подвійні, практично одночасні, несанкціоновані списання коштів за проїзд, за які найближчим часом мають повернути кошти.

«Зараз ще є «хвора тема» про неавторизовані подвійні списання. Ощадбанк цю помилку побачив у п’ятницю. Призупинили сам процес зв’язку і по вивантаженню транзакцій. На сьогоднішній день Ощадбанк чекає від «Житомиртранспорту» звіт про транзакції, які не відбулися, які система списала помилково. Список карток, з яких неавторизовано знялись кошти, буде готовий уже до кінця дня. Тож «Ощадбанк» найближчим часом готовий реверсно повернути кошти власникам, якщо були помилкові подвійні списання. У кого є сумніви, я пропоную звертатися до управління транспорту чи «Житомиртранспорту» за телефонами, або онлайн», - повідомив Олександр Шевчук.

Нагадаємо, за ніч 14 березня з карток житомирян списали кошти за кілька поїздок. На скарги людей у КП «Житомиртранспорт» відповіли, що сталися технічні проблеми, які наразі вирішуються.

Як повідомляв Житомир.info, з 10 січня у Житомирі діють нові тарифи на проїзд у громадському транспорті. Після підвищення вартості проїзду відсоток житомирян, які розраховуються безготівково, значно збільшився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт картка проїзд списання поїздка квиток валідатор  
Матеріали по темі