Здоров'я

В Україні лабораторно підтвердили вже 14 випадків нового вірусу, серед хворих – діти

17 March 2020, 20:31

В Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних (станом на 20:00 17 березня).

Про це ввечері 17 березня повідомив Центр громадського здоров’я України.

«За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2).
Із виявлених сьогодні:

▫️Київська обл. (1) - 44-річний чоловік, що був закордоном;
▫️Чернівецька (6) - 33-річна жінка (летальний), особи віком 31, 10, 18 років, двоє дітей віком рік і десять місяців та шість місяців (виділено редакцією). Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку», – йдеться у повідомленні.


Зазначається, що вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України досліджує не лише зразки людей, яким встановлено підозру, а і встановлених контактних осіб.

Загалом вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України дослідила більше 640 зразків.

«Більшість людей, що хворіють на новий коронавірус, переносять його, як звичайний ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником.Так, Всесвітня організація охорони здоров'я оцінює летальність від COVID-19 на рівні 3,4%. Але варто пам'ятати, що для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків», – зазначають у Центрі громадського здоров’я.

Тут вкотре надають рекомендації, які можуть врятувати життя:

Щоб захистити себе:


  • Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.
  • Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
  • Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м'ясо, м'ясні субпродукти та яйця.
У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.

Пам’ятайте! Звичайне миття рук попереджає зараження не лише новою коронавірусною інфекцією, а й низкою інших небезпечних захворювань. Мити руки варто 20 — 40 секунд теплою водою з милом або обробити антисептиком, вміст спирту в якому не менше 60%.

«Медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими», – наголошують у Центрі громадського здоров’я.

Зазначимо, що пізно ввечері 16 березня Чернівецька облдержадміністрація повідомила про смерть жінки, яка була на лікуванні з підозрою на COVID-19. Очевидно, Центр громадського здоров’я України, повідомляючи про другу смерть від коронавірусу, має на увазі саме цю жінку.

Станом на ранок 17 березня 2020 року в Україні офіційно було підтверджено 7 випадків зараження коронавірусом: 4 – у Чернівецькій області, 2 – у Києві зафіксували, 1 у Житомирській області (летальний).

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Близько 15.00 13 березня повідомили, що жінка померла.

На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У жителів Бердичева та Андрушівки діагноз не підтвердився.

Станом на 15 березня, у Житомирській області ще трьох людей перевіряли на коронавірус: двоє з Ємільчинського району та один - з Хорошівського. Житомирський лабораторний центр повідомив, що діагноз коронавірус у них не підтвердився.

На брифінгу вдень 17 березня голова ОДА Віталій Бунечко повідомив, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус трьох людей: один – в Новограді-Волинському і два в Житомирі, в дитячій лікарні та в інфекційному відділенні обласної лікарні.

Ввечері 17 березня Житомирський обласний лабораторний центр повідомив, що підозра на коронавірусну інфекцію COVID-19 у двох жителів Житомира не підтвердилася.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лабораторний центр ОЛЦ COVID-19  
Матеріали по темі