Фоторепортаж

Ранковий Житомир під час карантину: ринок працює, пасажирів у маршрутках і тролейбусах ніхто не рахує. Фоторепортаж

18 March 2020, 10:37

Вранці 18 березня на вулицях Житомира людей помітно поменшало. Більше житомирян стали одягати медичні маски, виходячи з дому. У місті закриті майже всі заклади громадського харчування. У багатьох аптеках та продуктових магазинах на дверях розміщені оголошення з проханнями дотримуватися дистанції та заходити по одному.

Проте попри заборону скупчення людей у місті продовжує працювати «Житній ринок», на якому досі продають не лише продукти та товари першої необхідності, а й інші речі: одяг, взуття, сумки, тощо. Покупців теж вистачає, переважно, це люди похилого віку.

Крім того, від сьогодні у Житомирі починає діяти обмеження, яке стосується кількості пасажирів у громадському транспорті – одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, має перебувати до 10 осіб.

Втім цього обмеження у громадському транспорті Житомира практично не дотримуються, пасажирів ніхто не рахує. Вранці на зупинках людей не так багато, але і в тролейбусах, і в маршрутних автобусах можна нарахувати більше 10 пасажирів. У деяких маршрутках, особливо в маленьких «Рутах», зайняті не лише усі пасажирські сидіння, а й можна нарахувати кілька людей, яким місця не вистачило.

За час нетривалого ранкового моніторингу журналістам Житомир.info вдалося помітити лише одного кондуктора тролейбуса у масці та кількох водіїв маршруток.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні міськвиконкому, яке проходило 16 березня у закритому режимі з онлайн-трансляцією, ухвалили рішення призупинити з 17 березня 2020 року роботу спортивних закладів, секцій, гуртків, басейнів, фітнес-клубів, закладів сфери послуг (салони краси, перукарні, лазні тощо), закладів торгівлі, крім торгівлі продуктами харчування, медичними засобами, предметами першої необхідності, аптек та АЗС при безумовному дотриманні ними заходів безпеки з обмеженням одночасного перебування відвідувачів; з 19 березня 2020 року – закладів ресторанного господарства, кафе, кав’ярень (крім доставки на замовлення), продуктових та речових ринків.

Як повідомляв Житомир.info, уряд заборонив з 18 березня по 3 квітня на усій території України регулярні та нерегулярні перевезення, це стосується приміського, міжміського, міжобласного сполучення, а також перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Тож з 18 березня припинили роботу більшість приміських маршрутів Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус транспорт ринок  
Матеріали по темі