Здоров'я

В Житомирській області перевіряють ще дві підозри на коронавірус, пацієнти з Народичів, - начальник УОЗ

18 March 2020, 14:08

В Житомирській області ще у двох людей з Народицького району підозрюють коронавірус.

Про це 18 березня на брифінгу в ОДА повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«В нас ще є два пацієнти, яких ми зараз направляємо в Овруцьку центральну районну лікарню із Народичів: в них є підозра на інфікування (коронавірусом). Пацієнт, який перебував чотири дні поспіль у Польщі і тільки що повернувся», - сказав Микола Суслик.

Він також нагадав, що с симптомами захворювання треба звернутися телефоном до лікаря, а не їхати відразу в лікарню.

«Ми закликаємо і просимо всіх звернутися у телефонному режимі до сімейного лікаря чи лікаря поліклініки, але наше населення приходить в медичні заклади, в приймальне відділення, на прийом у поліклініку. Не потрібно цього робити, тому що ви наражаєте на небезпеку і медичних працівників, і тих людей, які прийшли за допомогою по інших напрямках», - наголосив начальник УОЗ.

Нагадаємо, на брифінгу 17 березня голова ОДА Віталій Бунечко розповідав про звернення до РНБО щодо запровадження в області надзвичайного стану та повідомив, що в Житомирській області перевіряють три підозри на коронавірус – дві в Житомирі, одна – в Новограді-Волинському. Ввечері стало відомо, що дві підозри у Житомирі не підтвердилися, по Новограду-Волинському інформації наразі немає.

На сайті, де відображається інформація про ситуацію з коронавірусом на основі даних ОДА, зазначається, що у Житомирській області станом на 17 березня було 4 підозри, які перевірялися.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 20.00 год 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, з них 2 летальних: один у Чернівецькій області та один у Радомишлі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Суслик Народичі  
Матеріали по темі