Події

​Блогерів з Коростеня, які заради зйомки «захворіли» на коронавірус, оштрафують за неправдивий виклик

18 March 2020, 17:03

Двох блогерів, які у Коростені викликали швидку допомогу та заради зйомки повідомили, що мають симптоми коронавірусної інфекції COVID-19, притягують до адміністративної відповідальності. Про це 18 березня повідомила під час брифінгу заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«Працівниками Коростенського відділу поліції до приїзду до лікаря встановлено вищевказаних осіб та на підставі зібраних матеріалів, складено адміністративний протокол за ст. 183 ККУ (Завідомо неправдивий виклик служб), який тягне за собою накладання штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Хочу попросити всіх, хто має бажання перевірити роботу спецслужб таким чином, не робити цього, тому що ми залучаємо багато сил. Кожен костюм спецодягу на рахунку і всі наші працівники працюють у посиленому режимі. За інформацію поліції, хочу повідомити, що особовий склад підрозділів поліції переведено на посилений варіант службової діяльності», - розповідає заступниця голови ОДА Наталія Остапченко.


У неї запитали, чи будуть блогери компенсувати вартість використаних тестів на коронавірус.

«Наразі ми це уточнюємо, але ніхто тут не хоче займатися каральними заходами, прошу по-людськи не робити цього. Крім того, 17 березня 2020 року на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради України прийнято закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби», яким зумовлено більш жорстке покарання за будь-які випадки порушення карантинної міри. Я не хочу зараз нікого лякати, але ми дійсно, можливо, звернемося, тому що ми понесли збитки, ми використали матеріали, які могли використати на людину, якій усе це необхідне», - відповіла заступниця голови ОДА.

Нагадаємо, під час брифінгу 18 березня начальник УОЗ Микола Суслик повідомив, що в Житомирській області перевіряють ще дві підозри на коронавірус: пацієнти з Народичів. Також розповів, що вночі до Житомирської обласної лікарні госпіталізували 10-місячне немовля з підозрою на коронавірус.

Відео трансляції з брифінгу в Житомирській ОДА 18 березня можна переглянути тут.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. Близько 15.00 13 березня повідомили, що жінка померла.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус швидка допомога Коростень виклик штраф блогер  
Матеріали по темі