Економіка

За січень-лютий жителі Житомирської області сплатили військового збору на 11% більше, ніж за цей же період торік

19 March 2020, 10:18

За січень-лютий 2020 року на підтримку української армії від платників Житомирської області надійшло 67,5 млн грн, що на 6,6 млн грн, або на 10,8% більше надходжень січня-лютого 2019 року.

Про це 18 березня повідомив сектор комунікацій ГУ Державної податкової служби у Житомирській області.

Податківці нагадують, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

«Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри», – зазначають у ДПС.

Як повідомляв Житомир.info, за 2019 рік на підтримку української армії від платників Житомирської області надійшло 432,9 млн грн, що на 68,9 млн грн, або на 18,9% більше, ніж за січень-грудень 2018 року.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військовий збір податок ДПС  
Матеріали по темі