Влада

Затриманий на хабарі посадовець Житомирської міськради отримав за рік 250 тис. грн зарплати

19 March 2020, 11:21

Заступник директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради Євген Баренко отримав минулого року в міській раді 254 тис. 881 грн зарплати.

Щорічну декларацію Баренко оприлюднив 13 березня.

Крім зарплати Баренко також отримав в 2019 році 54 тис. 579 грн страхових виплат від ПАТ «Страхова компанія "ВУСО"».

В декларації також є інформація про майно та доходи Вікторії Яценко, яка проживає разом з декларантом, але вони не перебувають у шлюбі. Євген та Вікторія працюють в одному департаменті, вона – державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців департаменту реєстрації міської ради. За минулий рік в департаменті реєстрації Яценко отримала 183 тис. 834 грн зарплати, 500 грн матеріальної допомоги та подарунок від профспілки на 100 грн.

Євген Баренко та Вікторія Яценко, фото оприлюднене 28 січня 2020 року у Facebook

Нагадаємо, заступника директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради Євгена Баренка та його посередника, які вимагали «винагороду» за реєстрацію права власності на нерухоме майно, затримали 17 квітня 2019 року під час отримання хабаря у 1800 доларів США. Розпорядженням мера, підписаним 17 квітня 2019 року, Євгена Баренка було відсторонено від посади заступника директора департаменту реєстрації Житомирської міської ради з 18 квітня 2019 року. Ухвалою від 19 червня 2019 року суддя Корольовського районного суду м.Житомира Юрій Драч скасував відсторонення Баренка від посади і з 19 червня він продовжує працювати в департаменті реєстрації і навіть отримує щомісячну премію в розмірі 75%. 26 червня мер розпорядився скасувати відстороненому від посади заступнику директора департаменту реєстрації надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 50%.

На початку жовтня 2019 року прокуратура Житомирської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно посадовця Житомирської міськради та місцевого жителя (посадовець – Євген Баренко, місцевий житель – Андрій Климчук – ред.). Втім, з розглядом справи у суді виникли проблеми – п’ять суддів Богунського райсуду заявили про самовідвід. 28 лютого 2020 року Житомирський апеляційний суд відмовив у задоволенні подання голови Богунського райсуду про направлення даного кримінального провадження на розгляд до іншого суду. Але ухвалою від 13 березня апеляційний суд подання все ж задовольнив і направив справу Баренка та його посередника на розгляд до Черняхівського районного суду.

Скріншот з ухвали Житомирського апеляційного суду від 13.03.2020

Як повідомляв Житомир.info, 15 квітня 2016 року Погребищенський районний суд Вінницької області виніс вирок судді Житомирського районного суду Сахібжамал Баренко (матері Євгена Баренка – ред.) та визнав її винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (в редакції закону, що діяв на час вчинення злочину). Суд призначив Баренко покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави по здійсненню правосуддя на 2 роки та з конфіскацією усього її майна.

У червні 2019 постановою прокурора ГПУ справу проти Баренко закрили через недоведеність в її діях складу злочину і вичерпання можливостей зібрати такі докази. Баренко визнана потерпілою у кримінальному провадженні щодо провокації хабаря, у цій справі триває слідство. Рішенням від 24 січня 2020 року Рівненський міський суд за позовом екссудді Житомирського райсуду Сахібжамал Баренко стягнув з державного бюджету 800 тис. грн моральної компенсації.

Зараз Сахібжамал Баренко позивається до Державної казначейської служби України та прокуратури Рівненської області про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок незаконних дій органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування, прокуратури та суду. Чергове засідання у справі, яку розглядає Богунський районний суд м.Житомира, призначене на 30 березня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Баренко декларація суд  
Матеріали по темі