Здоров'я

​У трьох містах Житомирської області очікують на результати перевірки на коронавірус ще чотирьох осіб

19 March 2020, 14:19

У Житомирській області чекають результатів дослідження на коронавірус чотирьох осіб. Двоє були госпіталізовані напередодні до першої житомирської міської лікарні та до лікарні в місті Овруч (з Народичів). Ще двоє осіб госпіталізували сьогодні, 19 березня, до Андрушівської райлікарні, ці люди нещодавно повернулися з Угорщини.

Про це 19 березня на брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«Є двоє хворих, які повернулися з Угорщини. Вони зараз госпіталізовані до Андрушівської районної лікарні, але типових ознак коронавірусу у них немає. Не зважаючи на це, вони госпіталізовані і будуть обстежені. Ми поінформуємо, які захворювання у них виявлені. По лабораторних тестах, які були відібрані у Житомирі та в Овручі, вони запущені вже в роботу і, я думаю, в другій половині дня будуть результати. Стан хворих і в Овручі, і в першій міській лікарні задовільний. Але до завершення діагностування вони будуть перебувати в лікувальному закладі. Якщо діагноз буде знятий, тоді вони можуть бути переведені на домашнє амбулаторне лікування, або в інфекційне відділення за місцем проживання», - розповів Микола Суслик.

Нагадаємо, на брифінгу 19 березня начальник УОЗ Микола Суслик розповів про подружжя з Брусилова, 1960 та 1962 років народження, яке 8 березня контактувало з померлою від коронавірусу жителькою Радомишля. За кілька днів після цього у чоловіка і жінки з’явилися симптоми хвороби, проте до 19 березня вони лікувалися самостійно вдома. Наразі вони госпіталізовані до лікарні Коростишева, у обох спостерігається висока температура, задуха, кашель та пневмонія. Вони також нині очікують на результати тестів на коронавірус.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Її поховали 14 березня. Поховання відбулося без присутності родичів і знайомих покійної, з дезінфекцією.

Станом на 22.00 18 березня в Україні зафіксовано 16 випадків COVID-19: Чернівецька 10 (з них 1 летальний), Житомирська – 1 (летальний), Київська - 2, Донецька - 1 області та м. Київ – 2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус тест лабораторія Радомишль Андрушівка Овруч  
Матеріали по темі