Здоров'я

У Коростишеві, де у лікарні перебуває подружжя з підозрою на COVID-19, рятувальники продезінфікували «швидкі»

19 March 2020, 16:30

Рятувальники провели знезараження автомобілів швидкої допомоги у місті Коростишів Житомирської області. Саме до лікарні Коростишева госпіталізували подружжя, що 8 березня контактувало з померлою жінкою з Радомишля, у якої діагностували коронавірус.

Про заходи зі знезараження 19 березня повідомила пресслужба управління ДСНС України у Житомирській області.

«19 березня особовий склад аварійно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Житомирській області з використанням багатофункціонального моторизованого оприскувача та спеціальних розчинів провів дезінфекцію трьох автомобілів швидкої допомоги на території Коростишівської центральної районної лікарні», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше відділення радіаційного, біологічного та хімічного захисту вже брало участь у дезінфекції транспорту в Радомишлі, де вперше виявлено випадок захворювання на коронавірус в області.

Рятувальники звертають до громадян та просять дотримуватись карантинних заходів.

«Задля подальшого запобігання поширенню вірусних інфекцій серед населення Служба порятунку закликає вас дотримуватись карантинних та противірусних заходів й надалі свідомо ставитися до власної безпеки, не нехтуючи застереженнями. Залишайтеся вдома», – закликають рятувальники.

Про дезінфекцію «швидких» повідомив у Facebook і голова ОДА Віталій Бунечко.

«Показуємо, як працює багатофункціональний оприскувач, який використовується вперше на дезінфекції карет швидкої допомоги в Коростишеві. Він здатний якісно та швидко покрити площу хімічним розчином, що дозволить знезаражувати будь-який об'єкт. Оприскувач використовується відділенням радіаційного, хімічного та біологічного захисту УДСНС в Житомирській області», – йдеться у дописі.


Зазначимо, що в обідню пору 19 березня начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик на брифінгу розповів, що з райцентру Брусилів до лікарні Коростишева госпіталізували подружжя, що 8 березня контактувало з померлою жінкою з Радомишля, у якої діагностували коронавірус. Люди з 10 березня лікувалися самостійно і звернулися до медиків лише після значного погіршення здоров’я.

16 березня у Києві виявили перші два випадки інфікування новим коронавірусом COVID-19 у хлопця та жінки. Згодом стало відомо, що заражений – київський студент, який контактував з хворою жінкою, що померла від коронавірусу в Радомишлі: хлопець відвідував її з онукою жінки.

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Її поховали 14 березня. Поховання відбулося без присутності родичів і знайомих покійної, з дезінфекцією.

Станом на 22:00 год. 18 березня 2020 року в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19: Чернівецька область – 10, один летальний, Житомирська – 1 летальний, Київська – 2, Донецька – 1, м. Київ – 2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 рятувальники "швидка" Коростишів  
Матеріали по темі