Здоров'я

Мер Житомира та директор лікарні №1 показали бокс інфекційного відділення для ізоляції хворих на коронавірус

20 March 2020, 12:36

Ввечері 19 березня після матеріалу житомирянина, в якого діагностували коронавірус, про умови перебування у лікарні, мер Житомира Сергій Сухомлин та директор КП «Лікарня №1» Володимир Мордюк продемонстрували один із боксів інфекційного відділення.

За словами посадовців, хворий із Житомира, в якого лабораторно підтвердили коронавірус, перебуває в ідентичному боксі.

«Дане відділення має шість боксів, вони однотипні. Людина може перебувати тут або кілька діб, або ж значно більше. Для комфортного перебування бокс обладнаний душовою кабіною, ви бачите холодильник, ви бачите нормальне ліжко, ви бачите батарею, яка на даний момент є теплою, ви бачите систему кондиціонування. Я вважаю, що це абсолютно нормальні умови для інфекційного відділення лікарні для лікування хворих», - каже головний лікар КУ ЦМЛ №1 Володимир Мордюк.

Окрім цього, в першій міській лікарні готують додаткові місця для житомирян, які прибуватимуть з-за кордону і яким знадобиться обсервація.

«На випадок, якщо нам потрібно буде робити обсервацію житомирян, які прибули рейсами через Бориспіль чи через станцію Київ-Пасажирський, ми готуємо відділення офтальмології для можливих хворих. Тут готово 30 місць, що прийняти людей на обсервацію. Ще додатково ми поспілкувались із бізнесом і є приблизно 20 готельних номерів: один готель нам готовий надати номери для обсервації хворих. І завтра протягом дня нам буде зрозуміло скільки людей потрібно буде відправити на обсервацію», - сказав мер Житомира.

Також Сергій Сухомлин подякував за роботу лікарям, які дуже швидко підлаштовуються під ту ситуацію, яка виникає.

Нагадаємо, 19 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про зафіксований в Житомирі перший підтверджений випадок коронавірусу у чоловіка, який нещодавно повернувся з Австрії. Хворий на коронавірус 49-річний житомирянин розповів, як повертався в Україну з Австрії, з ким контактував і в яких нині умовах перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні. Ввечері 19 березня на брифінгу голова ОДА Віталій Бунечко розповідав, що, за словами чоловіка, він повертався в Україну разом з товаришем та його сином, але повідомити їхні дані інфікований коронавірусом відмовлявся. Згодом мер Сергій Сухомлин заявив, що житомирянин працює в турфірмі, возив закордон групу туристів, але цю інформацію приховав.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець доби 19 березня 2020 року в Україні було 26 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, три з них – летальні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня Сухомлин Мордюк коронавірус  
Матеріали по темі