Події

Поліція знайшла жительку Житомирської області, яка залишила свою маленьку дитину на односельчанку і подалася в роз’їзди

21 March 2020, 11:39

Уранці 20 березня жителі Романівського району Житомирської області повідомили поліцію про маленького хлопчика, який тривалий час знаходиться на вулиці без нагляду. Виявилось, мати залишила маленьку дитину на односельчанку і тиждень перебувала у роз’їздах. Здоров’ям маляти, якому й двох років немає, нині опікуються медики.

Про це 21 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Про те, що вулицею селища розгулює маленька дитина без верхнього одягу і без нагляду дорослих, до Романівського відділення поліції повідомили місцеві жителі. Для перевірки інформації на місце події виїхали ювенальні інспектори, дільничний офіцер і представники соціальної служби.

Як з’ясувалось, хлопчик проживає у будинку на цій же вулиці. На початку тижня мати залишила його на односельчанку і поїхала у власних справах. До цього часу вдома не з’являлась. Натомість жінка, під чиєю опікою перебувала дитина, увесь цей час не надто переймалась покладеними на неї обов’язками.

Правоохоронці зв’язались із 22-річною матір’ю маляти і та пообіцяла повернутись додому. Тим часом до обійстя було викликано «швидку». Хлопчика, якому рік і 8 місяців, медики госпіталізували із симптомами застуди. Нині йому надається необхідна лікарська допомога.

«Матір дитини з’явилась 20 березня у другій половині дня. Раніше жінка уже потрапляла у поле зору поліції і минулого року притягувалась до адміністративної відповідальності за неналежне виконання обов’язків по вихованню дитини. За новим фактом ми повторно склали відносно неї адміністративний протокол. З матір’ю працюють ювенальні поліцейські та представники соцслужби», – повідомила начальник підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року у Чуднівському районі Житомирської області поліцейські разом з небайдужими людьми врятували від холоду і голоду дворічну дитину, покинуту матір’ю у замкненій оселі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мати дитина невиконання батьківських обов'язків ювенальна превенція ювенал  
Матеріали по темі