Місто

Житомирські комунальники та ДСНС розпочали дезінфекцію зупинок громадського транспорту

21 March 2020, 12:41

В Житомирі вранці 21 березня розпочали обробку зупинок громадського транспорту. Для дезінфекції задіяні житомирські комунальні підприємства та бригади Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«З сьогоднішнього дня починаємо обробку зупинок громадського транспорту. Задіяно три комунальних підприємства та місцеві ДСНС. Силами комунального підприємства УАШ ТТУ та «Зеленбуд», в наявності яких є відповідні поливальні машини, проводиться дезінфекція. Сьогодні ми починаємо цю роботу, але вже плануємо та будемо визначати з понеділка, з якою періодичністю проводити обробку зупинок громадського транспорту. У воду додається розчин гіпохлориту в малій концентрації, який зазвичай використовується для дезінфекції мереж на водоканалі. Він безпечний, і не потрібно переживати, бо люди вже питають, чим їх «труять». До цього варто ставитися спокійно, концентрація низька. Вона забезпечує необхідну обробку, але для пасажирів є безпечною. Плануємо дезінфікувати всі зупинки, але розуміємо, що зараз фізично це не зробимо. Зараз дивимося ефекти від цього, скільки необхідно часу, щоб пройти зупинки, і будемо планувати графік періодичності. Взагалі у нас майже 400 зупинок громадського транспорту, до двохсот обладнано павільйонами. Починаємо із центральних вулиць, рухаємося далі по районах, спальних районах та рухаємось на периферію. Сьогодні ми проходимо вулиці і переходимо на тротуари. Скільки ми сьогодні зробимо по об'ємах, сказати дійсно важко, бо заправка поливальних машин займає тривалий час. Сьогодні працює 5 машин, і сьогодні до кінця дня та завтра ми будемо розуміти, скільки зупинок, скільки площ і так далі», – розповідає начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний.


Окрім зупинок, планують також обробляти вулиці і тротуари. Заступник міського голови Олександр Шевчук розповів, що рішення про проливку тротуарів будуть ухвалювати відповідно до наявних ресурсів. Так само в мерії будуть визначати більш чіткий графік обробки зупинок громадського транспорту.

«Основними вулицями є проспект Миру, проспект Перемоги, майдан Перемоги, вулиці Театральна, Велика Бердичівська, Київська та Покровська. Зараз на нараду прибули керівники комунальних підприємств, щоб з'ясувати, що виконано на сьогоднішній день і що ми робимо далі. На понеділок ми збираємося ще раз, тому що в достатній кількості гіпохлориту цього на водоканалі немає. На понеділок підприємство обіцяє дати нам інформацію, коли він буде. Можливо, в понеділок-вівторок ми розробимо більш чіткий план заходів: щоденно буде це чи через день. Коли ми сьогодні пройдемо основні вулиці, на другу половину дня комунальні підприємства, в яких є можливість технічна пролити наші вулиці, будуть проливати їх звичайною водою. Наскільки нам дали інформацію наші медики, вода теж змиває всі ці мікроби. Тобто найосновніше – потрібно прибрати можливість зараження та розповсюдження. Сьогодні, я думаю, ми пройдемо по центральних вулицях, але будемо дивитися по погодних умовах – чи не буде приморозків», – сказав заступник міського голови Олександр Шевчук.

Зазначимо, що на позачерговому засіданні виконкому 20 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що з суботи, 21 березня, у Житомирі розпочнуть дезінфікувати вулиці та зупинки громадського транспорту. Проводити такі заходи, за потреби, планують і на спортивних майданчиках.

Нагадаємо, 20 березня у Житомирі зібрали позачерговий виконком, аби прийняти рішення про скасування на час карантину пільгового проїзду у громадському транспорті. Пільговий проїзд діятиме лише для правоохоронців та військовослужбовців при виконанні службових завдань. Дане рішення починає діяти з 21 березня.

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня у житомирських маршрутках, трамваях і тролейбусах мають обмежувати кількість пасажирів, яких одночасно в транспортному засобі може перебувати не більше 10 осіб. Чи дотримувалися даних обмежень водії громадського транспорту Житомира вранці 19 березня – у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 дезінфекція Підпокровний Шевчук  
Матеріали по темі