Суспільство

Іноземців виселяють з готелів, а за порушення комендантської години можуть убити, – житомирський художник про карантин в Індії

21 March 2020, 15:33

В Індії, де також поширюється нова коронавірусна інфекція COVID-19, запровадили заходи боротьби з захворюванням. Іноземців виселяють з готелів. Однак виїхати з країни можливості немає.

Про це розповідає житомирський художник Юрій Камишний, який зараз перебуває в Індії. Відеодопис він опублікував у Facebook 21 березня. Художник, зокрема, зазначив, що місцеве населення вороже ставиться до іноземців.

Далі – пряма мова Юрія Камишного:

«Дійсно, наша планета, як один човник для всіх нас. Приїхав у Індію на етюди і вважав, що це далеко. А вийшло, що у цього коронавірусу ніжки такі довгі, такі великі, що він уже крокує і по Індії. Вже десь біля 200 захворілих. І на завтра вже вводиться, поки що на один день, комендантська година. І навіть до такого, що, якщо я вийду з дому, то індуси можуть навіть убити. Такі в них звичаї у того народу, який я так люблю і любив. І ще одне: виселяють іноземців з готелів, вимикають світло, коли вони ще там живуть. І суворо заборонено приймати нових іноземців. А для постійних мешканців Індії ми просто чиста «корона». Три дні тому подорожував на сусідньому острові, малював, так дітки накинулися з палкою, били лісапет, поки один дорослий заспокоїв малих і вони так, показуючи пальцями на іноземців і на мене особисто: «Карона, карона». Ну я жартую, кажу: «Приємно познайомитись. Мене звуть Юрій. And your name is Corona? Сміються поки що. З понеділка припиняється сполучення між штатами, і в моєму штаті вже десь близько 20 захворілих, Карнатака. У Гоа поки що немає випадків. Ну і обмежується між містами сполучення.

Вчора виселяли з готелю, тому що я іноземець. Поліція сказала всіх гнати. Я кажу, куди ж я піду. В інші готелі не приймають. Вилетіти я не можу, бо моя країна закрила кордони. Я втратив квитка від Бангалора до Делі, щоб сісти на літак до України. Вчора ми з’ясували стосунки, вони поки мене залишили. Але цікава ситуація: країна забороняє жити іноземцям в готелях, принаймні тут, в Гокарні, і брати, реєструвати інших теж проблема, так що Індія – це далеко, а коронавірус близько. Чи побачимося ще в цьому житті, не знаю, дуже хотілося б. А так, дорого коштує рай, дорого коштують етюди, малювання і любов до країни, яка кінчається тоді, коли починається лихо. Так що для індусів, хтось їм сказав, що коронавірус занесли саме іноземці, не ті індуси, які прилітають з того ж Китаю й інших країн, а саме я, саме ми носії коронавірусу, з нами треба боротись. Ну поки що живі. Але, я так передбачаю, з темпераментом цього народу всього можна очікувати. І, бачте, сьогодні прочитав в інтернеті, киянка повідомила, що виставляє свій готель для безкоштовного проживання. І навпаки: мої улюблені індуси кажуть: «Платіть нам великі кошти, бо ви ж, сер, нікуди не підете, вас же ніде не приймуть». І це не зважаючи на те, що я вже зупиняюсь тричі в цьому місці і двічі в цій кімнаті. І мені здавалось, що постійний клієнт, я не палю, я не п’ю горілку, дівок сюди не воджу, танців не влаштовую – дуже зручна така туристична особа. А бачите: плати гроші. Комерція і тут. Вітання Україні, так що тримаємося! Обов’язково виживимо», – сказав Юрій Камишний.


Нагадаємо, житомирянки Марія Уланова та Ніна Шепетуха також деякий час не могли повернутися з-за кордону й станом на 16 березня 2020 року перебували в готелі в Єгипті. Обмежувальні заходи були спричинені підозрою на COVID в туристів інших готелів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Індія Камишний  
Матеріали по темі