Події

​За тиждень карантину 8 неповнолітніх жителів Житомирської області втікали з дому через конфлікти з батьками

23 March 2020, 12:18

З 16 по 22 березня у Житомирській області поліцейські розшукали 8 неповнолітніх. У переважній більшості випадків причиною залишення домівок ставали непорозуміння з батьками або ніким не контрольоване дозвілля.

Про це повідомляють на сайті ГУНП у Житомирській області.

«Серед розшуканих 15-річна малинчанка. Про її зникнення до місцевого відділення поліції повідомила серед тижня мати. Поліцейські встановили коло спілкування юнки та перевірили друзів і знайомих. Врешті дівчину знайшли в гостях у її друга-юнака.

На Звягельщині ще одна 15-річна школярка образилась на зауваження матері і подалась геть. На дзвінки мобільного не відповідала. Правоохоронці розшукали її, коли дівчина простувала автодорогою у напрямку Рівненщини.

У Радомишльському районі поліцейські встановили місцеперебування та повернули додому 12-річного мандрівника, який кілька днів не з’являвся додому. Його мати повідомила правоохоронців про відсутність сина лише 22 березня, аргументуючи тим, що раніше хлопець уже втікав з домівки, а потім самостійно повертався. На щастя, об’єктом злочину хлопчик не став. Його розшукали у сусідньому селі. З родиною працює ювенальний інспектор поліції.

У неділю до Баранівського відділення поліції вкотре звернулась жителька райцентру із повідомленням про зникнення своєї 16-річної доньки. Дівчина і раніше неодноразово залишала місце свого проживання і поліцейські раз за разом повертали її додому із сусідніх населених пунктів чи з території Звягельщини. Цього разу дівчина повернулась самостійно, оскільки не змогла виїхати з райцентру пасажирським транспортом», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2020 року Уряд своєю постановою заборонив відвідувати заклади освіти та проводити масові заходи, а місцеві органи влади зобов’язав забезпечити «організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів». Цього ж дня на позачерговому засіданні виконкому в Житомирі вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ (з 12 березня по 3 квітня) та ввести ряд інших обмежень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин діти неповнолітні розшук поліція  
Матеріали по темі