Політика

Нардеп від Житомира вважає, що в Україні необхідно вводити надзвичайний стан

23 March 2020, 15:15

Народний депутат від Житомирського округу №62 Ігор Герасименко (фракція партії «Слуга народу») вважає, що в Україні потрібно вводити надзвичайний стан.

Про це він сказав 23 березня в коментарі Житомир.info.

«Я вважаю, що надзвичайний стан потрібен, бо ми маємо вжити всі засоби для того, щоб вирішити проблему з коронавірусом в нашій країні. Вважаю, що два-три тижні – це необхідний для цього термін. Якщо це питання буде винесене на розгляд парламенту – я його підтримаю», - сказав Ігор Герасименко.

Він зазначив, що засідання фракції «Слуги народу» щодо введення надзвичайного стану ще не було, а пленарне засідання може пройти в дистанційному режимі.

«Зараз буде тестуватися програма дистанційного голосування й будемо працювати дистанційно. Можливо завтра-післязавтра пройде тестування і після цього зможемо працювати в сесійному режимі», - зазначив народний депутат.

Ігор Герасименко повідомив, що наразі триває робота в парламентських комітетах, які напрацьовують необхідні законопроєкти.

«Зараз законопроєкти, які необхідні нашим громадянам, напрацьовуються перед позачерговим засіданням парламенту. Активно працюють комітети охорони здоров’я, податкової та митної політики, бюджетний, соцполітики», - наголосив Герасименко.

Зазначимо, що міністр охорони здоров’я Ілля Ємець виступає за впровадження в Україні надзвичайного стану у зв'язку з поширенням коронавірусу й закликав народних депутатів ухвалили відповідне рішення.

Про це 23 березня повідомила пресслужба МОЗ.

«Ілля Ємець закликав народних депутатів проголосувати за введення надзвичайного стану в країні через коронавірус. Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав народних депутатів проявити силу волі, не боятися, а заради порятунку українців зібратися і проголосувати за введення надзвичайного стану. Попередньо всі депутати мають пройти експрес-тестування на коронавірус», - йдеться у повідомленні.

Надзвичайний стан – це особливий правовий режим, який може тимчасово вводитися в Україні чи в окремих її місцевостях при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру не нижче загальнодержавного рівня, що призвели чи можуть призвести до людських і матеріальних втрат, створюють загрозу життю і здоров’ю громадян, або при спробі захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України шляхом насильства і передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування відповідно до цього Закону повноважень, необхідних для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров’я громадян, нормального функціонування національної економіки, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, захисту конституційного ладу, а також допускає тимчасове, обумовлене загрозою, обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

Чинний закон «Про правовий режим надзвичайного стану», який був ухвалений 16 березня 2000 року й підписаний президентом Леонідом Кучмою, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 23:00 год. 22 березня 2020 року в Україні було зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Герасименко нардеп НС коронавірус  
Матеріали по темі