Місто

Малинський ринок на околиці Житомира продовжить роботу тільки як оптовий, за порушення правил відповідатиме власник, – Бунечко

24 March 2020, 12:09

У Житомирській ОДА провели нараду з власником Малинського ринку та начальником ГУНП у Житомирській області з приводу роботи ринку. Точки роздрібної торгівлі мають бути закритими і надалі працюватиме тільки оптовий ринок. Придбати продукти зможуть лише оптовики. За порушення правил власника оштрафують, а ринок можуть закрити.

Про це 24 березня у коментарі Житомир.info розповів Віталій Бунечко.

«Ми вчора спілкувалися довго з власником Малинського ринку, пояснили ситуацію, дуже детально все пояснили. Оперативним штабом прийнято рішення, що Малинський ринок буде працювати виключно, як оптовий ринок. Будуть тільки заїжджати оптовики, ми не побачимо там бабусь з авоськами, які будуть ходити і перебирати яблука руками. Ми маємо розуміння, що дуже багато продуктових магазинів там закуповуються. Вся відповідальність лежить на власнику. Нам не цікаво, що там якийсь магазинчик відкрився. Я точно можу вам сказати, що ні про гроші, ні про що мова не йшла, виключно про безпеку громадян і точно ніхто там не закривав задля того, щоб відкрити. Пояснили власнику, що вся відповідальність лежить на ньому. Якщо ми побачимо роздрібну торгівлю, хоча б один випадок, буде складено невідкладно адмінпротокол і ринок буде закритий. Ми розуміємо потребу громадян в тих продуктах, які потім будуть продаватися в крамницях продуктових. Держпродспоживслужба розробить алгоритм. Обробляються автомобілі, які туди заїжджають, антисептичні заходи там проводяться, всі забезпечені масками. У випадку недотримання хоч одного правила, ми ринок одразу закриємо. Це стосується всіх оптових ринків», – зазначив Віталій Бунечко.


Нагадаємо, 23 березня на брифінгу в ОДА говорили про роботу ринків, Віталій Бунечко прокоментував роботу Малинського ринку, який розташований на території Оліївської ОТГ. Станом на 23 березня там працювали працівники Нацполіції.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня мер Житомира пояснив, як борються з коронавірусом за бюджетні кошти і чи припинять роботу громадського транспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Малинський ринок Бунечко карантин  
Матеріали по темі