Здоров'я

​Мер повідомив про ще два випадки зараження коронавірусом в Житомирі: експрес-тест дав позитивний результат (доповнено)

24 March 2020, 12:20

У Житомирі 24 березня у ще однієї пацієнтки підтвердили зараження коронавірусом.

Про це повідомив мер Сергій Сухомлин.

«Ще один позитивний результат експрес-тесту на COVID-19 у Житомирі. Пацієнтку госпіталізуємо в інфекційному відділенні Лікарні №1, чекаємо результатів з лабораторії», - написав мер.

У коментарі Житомир.info, Сухомлин уточнив, що жінка 1961 року народження й вона не відноситься до тих, хто останнім часом повернувся з-за кордону.

О 12:53 мер повідомив, що експрес-тест показав позитивний результат не у однієї, а у двох жінок, які раніше були госпіталізовані з пневмонією. Сухомлин зазначив, що обидві жінки за кордон не їздили.

Нагадаємо, перший лабораторно підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирі зафіксували 19 березня: 49-річний чоловік нещодавно повернувся з відпочинку в Австрії. Хворий на коронавірус житомирянин розповів, як повертався в Україну з Австрії, з ким контактував і в яких нині умовах перебуває в інфекційному відділенні міської лікарні. Ввечері 19 березня на брифінгу голова ОДА Віталій Бунечко розповідав, що, за словами чоловіка, він повертався в Україну разом з товаришем та його сином, але повідомити їхні дані інфікований коронавірусом відмовлявся. Згодом мер Сергій Сухомлин заявив, що житомирянин працює в турфірмі, возив закордон групу туристів, але цю інформацію приховав. 21 березня поліція повідомила про відкрите кримінальне провадження за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України: перевіряють інформацію про укриття відомостей хворим на COVID-19 щодо причетності до перевезення організованої групи туристів до Австрії та назад в Україну. Але житомирянин продовжує стверджувати, що їздив за кордон лише з товаришем та його сином.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 24 березня в Україні підтверджено 84 випадки COVID-19: найбільше у місті Київ – 29 випадків, у Чернівецькі області – 25 випадки та у Київській області – 15 випадків, з них виявлено за останню добу – 10 випадків. У Житомирській області ситуація не змінилася – 2 підтверджені випадки, з них один летальний у Радомишлі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус позитивний результат Сухомлин  
Матеріали по темі