Здоров'я

​На брифінгу в ОДА розповіли подробиці про пацієнтку житомирської лікарні та медсестру з позитивними результатами експрес-тестів

24 March 2020, 14:02

У Житомирі експрес-тести показали позитивні результати у двох жінок: пацієнтки лікарні, 1961 року народження, а також у 66-річної медсестри.

Про це 24 березня розповіли на брифінгу в Житомирській ОДА.

«На жаль, два позитивні результати, які виявили експрес-тести. Ці хворі зараз у другій міській лікарні Житомира, вони будуть переміщені в першу лікарню. І після лабораторних досліджень ми вже зможемо точно знати результат», - розповів голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Дійсно, сьогодні експрес-тести показали два позитивних результати. Зараз проводитиметься службова перевірка у лікарні №2. В даний час проводиться ще два тести, є люди які контактували з цими особами і по ним також будуть проведені експрес-тести. Тож кажуть, що експрес-тести не працюють – вони працюють», - розповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

За його словами, обидві жінки, в яких тест показав позитивний результат, не були за кордоном.

«Вони не були за кордоном. Жінка, 1961 року народження, а також медсестра, якій 66 років», - уточнив мер Житомира.

«Медсестра у відділенні одного з підрозділів другої міської лікарні, в якому була на лікуванні пацієнтка з підтвердженим тестом», - уточнив начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик.

Щодо перевірки контактних осіб, мер Житомира зазначив, що інформація по результатам тестів з’явилась нещодавно, тож саме почали встановлювати коло контактних осіб інфікованих.

«Буде проводитися робота по встановленню контактних осіб. Але оскільки людина не була за кордоном, то ми розуміємо, що інфікування відбулося тут, в нас. Треба відслідкувати джерело зараження», - розповів мер Житомира.

«Ми переживаємо, що медсестра могла контактувати з іншим медперсоналом та пацієнтами. Ми розуміємо, що контактність під час денного стаціонару дуже висока. Ми розуміємо, що ця людина добиралася до лікарні, їхала з лікарні. Ми будемо зараз встановлювати вид транспорту. Але будемо мати надію, давайте дочекаємось лабораторних аналізів», - розповів Віталій Бунечко.

Брифінг в Житомирській ОДА дивіться тут.

Нагадаємо, перший лабораторно підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирі зафіксували 19 березня: 49-річний чоловік нещодавно повернувся з відпочинку в Австрії.

24 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про те, що експрес-тести показали позитивний результат на коронавірус у двох жінок з Житомира. Наразі по ним очікують результатів лабораторного дослідження.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 24 березня в Україні підтверджено 84 випадки COVID-19: найбільше у місті Київ – 29 випадків, у Чернівецькі області – 25 випадки та у Київській області – 15 випадків, з них виявлено за останню добу – 10 випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус експрес-тест  
Матеріали по темі