Економіка

Антимонопольний комітет зафіксував значне підвищення цін на овочі, гречану крупу, пшоно та цукор

24 March 2020, 15:05

Впродовж останніх днів Антимонопольний комітет України спостерігає зростання роздрібних цін на деякі продукти: фіксує факти, здійснюючи ціновий моніторинг по всій країні, аналізуючи повідомлення у пресі та звернення громадян до органів АМКУ.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ 24 березня.

«Станом на сьогодні в деяких регіонах ми бачимо, що з початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 50%, пшоно – на 24%, цукор на 16%. Значне підвищення цін зафіксовано в деяких мережах і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, вдвічі піднялися ціни на цибулю та моркву. Задля виявлення порушень законодавства про захист економічної конкуренції Комітет вимагає від харчових рітейлерів оперативно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни на крупи, хліб, цукор, борошно, найпопулярніші види м’яса, овочі тощо», - йдеться у повідомленні.

Всі органи АМКУ – центральний апарат і територіальні відділення – продовжують виконувати всі свої функції. Контактні дані для звернень громадян та бізнесу тут.

Фото з магазину «Еко-маркет», зроблене в Житомирі вдень 24 березня 2020 року

Нагадаємо, у деяких магазинах Житомира під час карантину зросли ціни на продукти, департамент економічного розвитку міської ради розпочав перевірку.

Як повідомляв Житомир.info, Антимонопольний комітет України 23 березня інформував про моніторинг рекламних матеріалів лікарських засобів та методів профілактики, пов’язаних з пандемією COVID-19, у ЗМІ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АМКУ ціна продукти 
Матеріали по темі