Події

Справляв нужду на підвіконня та вимагав гроші у дітей: у Житомирській області судили жінку, син якої хуліганив у школі

24 March 2020, 16:22

У місті Овруч Житомирської області відбувся суд щодо матері 6-класника, який систематично порушував дисципліну в одній зі шкіл району: справляв нужду на підвіконня, вимагав гроші в інших дітей, поводився непристойно відносно дівчат.

Постанова Овруцького районного суду щодо вказаного адміністративного правопорушення у Єдиному державному реєстрі судових рішень була оприлюднена 5 березня.

«ОСОБА_1 ухиляється від виконання передбачених ст. 150 Сімейного кодексу України обов`язків щодо виховання свого малолітнього сина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , внаслідок чого останній 12.12.2019 об 11 год.20 хв. вчинив хуліганські дії у шкільному туалеті, справивши природні потреби на підвіконня. Таким чином ОСОБА_1 вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.184 КУпАП», – йдеться у матеріалах суду.

Зазначено, що у судовому засіданні 14 січня 2020 року свою винуватість у вчиненні адміністративного правопорушення жінка не визнала, пояснила, що свої обов`язки щодо виховання сина вона виконує, проте вчителі у школі упереджено ставляться до її сина.

Директор Бігунської школи, де навчається учень, стверджує, що у хлопця ще з молодших класів були проблеми з поведінкою. Директор також зазначив, що, зі слів технічного працівника, підліток справляє природні потреби у шкільному туалеті на підвіконня.

Подібне стверджує і вчитель та класний керівник проблемного учня. Він додає: хлопець заважає вчителям проводити уроки, здійснює непристойні дії стосовно дівчат, вимагає гроші у дітей. Через таку поведінку матір підлітка не раз викликали до школи. «Проте вона на зауваження вчителів щодо поведінки її сина матюкалася, ображала вчителів, а щодо сина ніяких заходів не вживала. Натомість сама телефонувала класному керівнику та погрожувала», – свідчить учитель.

З матір’ю спілкувався і дільничний, проте бесіди результату не дали.

Скріншот з постанови суду

Суд постановив ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.184 КУпАП, і застосувати до неї адміністративне стягнення у виді попередження.

Нагадаємо, відповідно до постанови Ружинського районного суду, оприлюдненої 20 березня 2020 року, жительку району оштрафували на 850 грн за неналежне виконання батьківських обов’язків: жінку бачили п’яною, у будинку, де вона проживає з дітьми, було брудно й холодно. Окрім того, її дочка-третьокласниця вчиняла булінг відносно однодлітка.

Як повідомляв Житомир.info, 10 січня 2020 року була оприлюднена постанова, відповідно до якої Брусилівський районний суд Житомирської області наклав штраф у розмірі 850 гривень на матір 7-річного хлопчика, який бив однолітків, а також, погрожуючи порізати склом, вимагав гроші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд школа учень  
Матеріали по темі