Здоров'я

​В однієї з пацієнток житомирської лікарні, а також у хворого з Бердичева коронавірус не підтвердився

24 March 2020, 21:58

В однієї з пацієнток житомирської лікарні лабораторно не підтвердився коронавірус COVID-19, хоч і експрес-тест показав позитивний результат.

Про це на своїй сторінці у Facebook після 21.00 год. 24 березня повідомив мер Сергій Сухомлин.

«Інформую по ситуації з #COVID-19 станом на 20.30: Нових підозр немає.
Маємо перший аналіз з лабораторії❗ Хоч експрес-тест дав позитивний результат, на щастя, в однієї з пацієнток діагноз НЕ ПІДТВЕРДИВСЯ! По другій — чекаємо. Сподіваюся, все буде добре. Тобто, у Житомирі зараз на лікуванні перебуває 1 чоловік з коронавірусом», – уточнив міський голова.

Не виявили COVID-19 і у хворого з міста Бердичів. Інформацію про це опублікували на сторінці Житомирського обласного лабораторного центру у Facebook о 21:15 год. 24 березня.

«Повідомляємо, що за результатами вірусологічних досліджень обласного лабораторного центру, методом ПЛР, підозра на COVID-19 у 1-ї хворої з м.Житомир та хворого з міста Бердичів – НЕ ПІДТВЕРДИЛАСЬ!», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про те, що експрес-тести показали позитивний результат на коронавірус у двох жінок з Житомира.

Цього ж дня під час брифінгу голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко розповів подробиці про хворих жінок: пацієнтки міської лікарні №2, 1961 року народження, а також у 66-річної медсестри цієї ж лікарні.

Також на брифінгу начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик розповів про двох молодих людей, яких перевіряють на коронавірус. Йшлося про 22-річнрого молодика з Хорошівського району, який контактував з громадянами, що повернулися з-за кордону, а також про 17-річного студента з Бердичева, який контактував зі студентами-іноземцями, що повернулися раніше на навчання.

Зазначимо, що перший лабораторно підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирі зафіксували 19 березня: 49-річний чоловік нещодавно повернувся з відпочинку в Австрії.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 24 березня 2020 року в Україні підтверджено 84 випадки COVID-19: найбільше у місті Київ – 29 випадків, у Чернівецькі області – 25 випадки та у Київській області – 15 випадків, з них виявлено за останню добу – 10 випадків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус лабораторний центр мер  
Матеріали по темі