Події

Суд визнав винною водійку тролейбуса, через яку на вулиці Київській у Житомирі сталася подвійна ДТП

25 March 2020, 12:37

Корольовський районний суд міста Житомира виніс постанову стосовно водійки тролейбуса, яка, порушивши правила дорожнього руху, спричинила подвійну ДТП на вулиці Київській.

Постанова Корольовського районного суду стосовно вказаної справи про адмінправопорушення у Єдиному державному реєстрі судових рішень була оприлюднена 23 березня.

У постанові описані обставини ДТП.

«ОСОБА_1 22 січня 2020 р. о 12 год. 10 хв., по вул. Київській, поблизу будинку №99 в м. Житомирі, керуючи тролейбусом номерний знак 2075, не була уважною, не стежила за дорожньою обстановкою, не вибрала безпечної швидкості руху, не дотрималась безпечної дистанції та здійснила наїзд на транспортний засіб Volkswagen LT.46 (…), який в свою чергу, в наслідок інертного руху здійснив наїзд на транспортний засіб Peugeot Bipper (…). В результаті ДТП транспортні засоби механічно пошкоджені», – йдеться у матеріалах суду.

Зазначено, що на виклик до суду водійка тролейбуса не з`явилась та звернулась до суду з письмовою заявою про розгляд адміністративної справи без її участі.

Врешті, суд постановив визнати винною водійку тролейбуса «у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 Кодексу України про адміністративні правопорушення та обрати їй адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 340 (триста сорок) грн».

Також з неї стягнули судовий збір в сумі 420 грн.

Нагадаємо, в обідню пору 22 січня 2020 року на вулиці Київській у Житомирі сталася подвійна дорожньо-транспортна пригода за участю тролейбуса.

«О 12:10 год. 22 січня на вулиці Київській, 99 (між авто- та залізничним вокзалами), водійка, 1960 року народження, керуючи тролейбусом «ЛАЗ», не дотрималася безпечної дистанції та здійснила зіткнення з автомобілем Volkswagen, під керуванням водія 1976 року народження. Останній у свою чергу внаслідок інертного руху в’їхав у Peugeot Bipper, під керуванням водія 1997 року народження. Відносно водійки тролейбуса було складено протокол за ст. 124 КУпАП», – повідомляли у патрульній поліції, зазначаючи, що у ДТП ніхто не постраждав.

Як повідомляв Житомир.info, 3 березня 2020 року на вулиці Великій Бердичівській у Житомирі тролейбус пошкодив світлофор.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія тролейбус вулиця Київська суд  
Матеріали по темі