Здоров'я

Брифінг в Житомирській ОДА щодо ситуації з розповсюдженням коронавірусу. Трансляція

25 March 2020, 13:13

В Житомирській облдержадміністрації 25 березня о 13:00 проходить брифінг щодо запобіжних заходів та ситуації з розповсюдженням коронавірусу в області.

Заступниця голови Ода Наталія Остапченко повідомила, що вчора на засідання оперативного штабу було прийняте рішення не пускати без масок в транспорт та магазини.

Нагадаємо, 24 березня під час засідання оперативного штабу щодо запобігання поширенню випадків коронавірусу COVID-19 ухвалили рішення заборонити проїзд в транспорті без захисних масок: пресслужба облради повідомила, що під час користування комунальним або приватним транспортом як водії, так і пасажири в обов’язковому порядку повинні використовувати захисні маски, за невиконання цих карантинних заходів відповідні служби накладатимуть штрафні санкції; голова ОДА Віталій Бунечко закликав громадян зробити маски «у домашніх умовах».

Водночас 24 березня Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендації щодо використання масок: здоровим людям носити маску треба, тільки якщо вони надають допомогу людині хворій на COVID-19; якщо ви кашляєте або чхаєте, надівайте маску.


Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 25 березня в Україні підтверджено 113 випадків захворювання на COVID-19, найбільше – в Чернівецькій та Київській областях і місті Києві. У Житомирській області перевіряли дві підозри на коронавірус – у хлопця з Хорошівського району та жінки з Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус маска 
Матеріали по темі