Політика

Голову житомирської організації ВО «Батьківщина» знову за «прогули» позбавили виплати від Верховної ради

26 March 2020, 11:41

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної ради на засідання 16 березня розглядав питання про припинення відшкодування народним депутатам витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, за лютий 2020 року.

Протокол засідання комітету оприлюднений на парламентському сайті.

Члени комітету розглядали подані апаратом Верховної ради відомості щодо обліку робочого часу народних депутатів України, які впродовж лютого 2020 року без поважних причин не брали участь у більш як 30% голосувань при прийнятті рішень на пленарних засіданнях та були відсутні на більш як 50% засідань комітетів Верховної ради, до складу яких їх обрано.

За результатами розгляду Комітет вирішив звернутися до голови Верховної ради з поданням про видання розпорядження щодо припинення відшкодування витрат, пов’язаних з відшкодуванням депутатських повноважень, за лютий 2020 року 78 депутатам, серед яких – Лабунська Анжеліка Вікторівна (член фракції ВО «Батьківщина», ексдепутат Житомирської облради).

Скріншот з сайту Верховної ради про реєстрацію нардепа Лабунської та відсоток голосувань

Нагадаємо, за листопад 2019 року кошти на депутатську діяльність не отримали мажоритарник з Житомирської області Сергій Кузьміних (фракція партії «Слуга народу», обраний в Чуднівському окрузі №67) та колишня депутатка облради, голова обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліка Лабунська (фракція ВО «Батьківщина»). Лабунська також не отримала відшкодування витрат за грудень 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2019 року народні депутати підтримали законопроєкт щодо припинення відшкодування народному депутату витрат, пов'язаних з виконанням депутатських повноважень, у разі пропуску без поважних причин пленарних засідань або засідань комітетів Верховної ради. Закон почав діяти з 1 листопада 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп прогул Лабунська  
Матеріали по темі