Здоров'я

В Житомирі заборонили роботу приватних медклінік, хоча Кабмін дозволив медичну практику на час карантину

26 March 2020, 13:52

У Житомирі та області заборонили роботу приватних медичних клінік.

Обурення рішенням обласного оперативного штабу щодо запобігання занесенню і поширенню випадків COVID-19, який заборонив працювати приватним медичним закладам висловив керівник клініки «Медібор» Віктор Борщівський.

«Закрити клініку Медібор! Так постановив обласний оперативний штаб щодо запобігання занесенню і поширенню випадків COVID 19 - припинити роботу приватних медичних закладів, серед яких і клініка Медібор! Медібор на сьогодні максимально захищає своїх пацієнтів та медперсонал від загрози інфікування вірусів, обслуговує пацієнтів, які мають невідкладні потреби в медичній допомозі, створила для цього всі умови! Медібор об’єктивно допомагає комунальним медичним закладам в цей нелегкий час. Постає питання - в чому логіка? Чим це рішення допоможе населенню області? Адже, не процес лікування людей поширює вірус, а відсутність бар’єрів для поширення вірусу через недотримання санітарії та гігієни в медичних закладах персоналом та відвідувачами», - написав у Facebook Віктор Борщівський.

Він також звернувся до голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка та членів оперативного штабу із запитанням: яким чином закриття групи приватних клінік попередить поширення вірусу?

Згодом Віктор Борщівський оприлюднив у Facebook офіційне звернення до мера Житомира.

Інформацію про закриття приватних клінік на брифінгу 26 березня підтвердив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Суслик.

«Ми рекомендуємо до сімейних лікарів звертатися в телефонному режимі. Якщо в приватних структурах є структури, що надають невідкладну допомогу, то вони й надалі продовжують надавати таку допомогу. Вся планова допомога в наших (комунальних) лікувальних закладах згорнута, тому вона повинна бути згорнута і в приватних структурах», - сказав Микола Суслик.

Зазначимо, що 26 березня оприлюднена постанова Уряду про продовження карантину до 24 квітня 2020 року з внесенням змін до постанови Кабміну від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Зокрема, дозволена робота з провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку.

Скріншот з постанови КМУ від 25.03.2020р.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 26 березня виконком Житомирської міської ради дозволив працювати магазина по периметру ринків, зоомагазинам та ветеринарним клінікам. Виключення для медичної практики не робили.

Як повідомляв Житомир.info, 25 березня 2020 року Кабінет міністрів оголосив надзвичайну ситуацію на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин медклініка Медібор Суслик Борщівський КМУ  
Матеріали по темі