Фоторепортаж

Маски, респіратори, рукавички: більшість житомирян не виходять з дому без засобів індивідуального захисту. Фоторепортаж

26 March 2020, 16:32

Без захисної маски або респіратора на обличчі на вулицю у Житомирі, мабуть, мало хто виходить. Дехто тримає маску напоготові у сумочці чи кишені – на випадок походу в магазин і аптеку. Вісті про коронавірусну інфекцію насторожили усіх і, якщо порівнювати з минулим тижнем, людей у масках серед перехожих стало набагато більше.

За нашими суб’єктивними спостереженнями, серед молоді медичний виріб для мінімізації зараження інфекціями частіше носять дівчата, аніж хлопці. Одягають маски і більшість людей старшого віку, адже вони є особливо уразливими до хвороби COVID-19. Найбільше людей у захисних масках можна зустріти зранку та ввечері, оскільки саме у цей період люди поспішають на роботу/з роботи – ті, хто не має можливості працювати дистанційно і хто таки не втратив місця праці через карантин.

У маршрутках водії у масках, а от частина пасажирів – без них. У тролейбусах, знову ж таки, за нашими суб’єктивними спостереженнями, зранку 26 березня усі пасажири були в масках, а вдень траплялися і «безмасочні». Кондуктори не нехтують рекомендаціями й у салонах тролейбусів і трамваїв ходять у масках. А от водії комунального транспорту не всі використовують цей засіб захисту, проте вони мають змогу відділитися від салону дверима.

Продавці в магазинах, а також фармацевти в аптеках – у масках та рукавичках.

Деякі люди теж носять рукавички та окуляри, навіть на вулиці.

Нагадаємо, 24 березня під час засідання оперативного штабу щодо запобігання поширенню випадків коронавірусу COVID-19, який створений Житомирською ОДА, вирішили штрафувати за проїзд пасажирів без захисних масок у громадському транспорті.

25 березня у Житомирській ОДА пояснили, кого і як будуть штрафувати за перебування без масок в транспорті, громадських місцях і магазинах.

У міській раді рішення оперативного штабу в Житомирській ОДА про заборону проїзду пасажирів громадським транспортом без захисних масок 25 березня коментували обережно, зазначаючи, що поки законодавчо не встановлені норми щодо штрафних санкцій за відсутність маски при проїзді в громадському транспорті. А рішення обласної комісії має поки рекомендаційний характер.

Фото житомирян у масках на вулицях міста, відзняті 16 березня 2020 року, можна переглянути тут

Майстер-клас з пошиття захисних масок від фотокореспондентки Житомир.info і кота Макса дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маска медична маска коронавірус рукавички респіратор  
Матеріали по темі