Економіка

Бюджет Житомира за місяць карантину втратить більше 60 мільйонів, але ми готові повернути бізнесу 60% ПДФО, - Сергій Сухомлин

26 March 2020, 18:06

Бюджет Житомирської міської ОТГ за місяць втратить більш ніж 60 мільйонів гривень надходжень, але влада готова підтримати місцевий бізнес під час карантину.

Про це 26 березня в ефірі програми «Тема дня» на Житомир.info розповів мер міста Сергій Сухомлин.

«Лише за один місяць міський бюджет недоотримає близько 60-70 мільйонів гривень. Також будуть втрати для бюджету й у березні. В квітні будемо бачити реальний результат», - сказав Сергій Сухомлин.

Він також розповів, як міська влада підтримує місцевий бізнес.

«На позачерговій сесії ми проголосували, що готові підтримати бізнес, який потратив під карантинні заходи: звільнити від податку на землю, від орендної плати, від плати за нерухомість, ФОПів звільнити від сплати єдиного (соціального) внесу і навіть повернути 60% ПДФО (податок на доходи фізичних осіб), яке йде в міський бюджет, бо люди не можуть не платити цей податок, але ми, як місто, готові його повернути. Для цього треба внести зміни в один закон України й ми вже звернулися до Верховної ради, щоб вона внесла ці зміни, подивимось. Якщо Верховна рада змінить закон, то 3 квітня на сесії міської ради ми приймемо відповідне рішення», - сказав мер Житомира.

Нижче – звернення Житомирської міської ради до президента, Верховної ради та Кабміну щодо підтримки бізнесу, яке було ухвалене на позачерговій сесії 17 березня 20202 року:


Також під час ефіру Сергій Сухомлин повідомив, що на час карантину половину працівників міської ради відправили у відпустки.

«Зараз у міській раді ми відправили у відпустки фактично 50% співробітників: подивилися, у кого є невикористані відпустки, звернулися до людей і 50% з розумінням пішло в оплачувані відпустки. І виявилося, що зараз можна працювати й з половиною штату співробітників», -зауважив мер.

Програму «Тема дня»: як вижити бізнесу в умовах карантину, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 25 березня 2020 року Кабінет міністрів оголосив надзвичайну ситуацію на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня 2020 року. На позачерговому засіданні 26 березня виконком Житомирської міської ради дозволив працювати магазина по периметру ринків, зоомагазинам та ветеринарним клінікам. Також в Житомирі проігнорували рекомендацію обласного штабу щодо заборони роботи приватних медичних закладів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин бізнес бюджет  
Матеріали по темі