Здоров'я

​У Бердичеві та Малині виявили 2 підтверджених випадки захворювання на коронавірус COVID-19 (доповнено)

26 March 2020, 19:45

У двох чоловіків з Бердичева та Малина виявили коронавірус COVID-19. Контактні особи нині встановлюються.

Про це ввечері 26 березня написав на своїй сторінці у Facebook голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

«Щойно отримали інформацію про те, що в Бердичеві та Малині виявлено нові випадки COVID-19. У Бердичеві захворювання встановили у чоловіка 1972 року народження. Перед госпіталізацією хворому було здійснено швидкий тест, який не виявив коронавірус. Пацієнта було госпіталізовано 23 березня до інфекційного відділення Бердичівської міської лікарні, до цього перебував на самоізоляції. В Малині коронавірус знайшли у чоловіка 1964 року народження. Поступив до Малинської міської лікарні 25 березня, до цього спостерігався у приватного сімейного лікаря. На момент звернення до лікаря, проявів хвороби не відображалося. Через погіршення свого стану, доправлений до інфекційного відділення. В обидвох випадках контактні особи визначаються. Просимо всіх відповідально ставитися до карантинних обмежень», – написав Бунечко.

Після 20.30 год. 26 березня на сайті Житомирського обласного лабораторного центру та на сторінці у Facebook з'явилась інформація, що COVID-19 підозрювали ще в трьох хворих з Житомира, Житомирського та Хорошівського районів.

«Повідомляємо, що за результатами вірусологічних досліджень обласного лабораторного центру, методом ПЛР, було ПІДТВЕРДЖЕНО 2 випадки захворювання на COVID-19 у хворих з Бердичівського та Малинського району!!! Підозра на COVID-19 у 1 хворого з м.Житомир, 1 хворого з Житомирського району та 1 хворого з Хорошівського району - НЕ ПІДТВЕРДИЛАСЬ!», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 березня стало відомо, що у двох пацієнток житомирської лікарні та двох хлопців з Бердичева та Хорошівського району не підтвердили коронавірус COVID-19. Станом на ранок 26 березня в Україні підтверджено 156 випадків захворювання на COVID-19, з них 5 – летальні, одужав і виписаний з лікарні – 1 пацієнт. У Житомирській області, станом на ранок 26 березня було лабораторно підтверджено 2 випадки COVID-19: у 49-річного чоловіка з Житомира та у 71-річної жінки з Радомишля (летальний).

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу в ОДА 26 березня розповіли про ситуацію в Радомишлі та про встановлених осіб, які контактували з житомирянином з COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Бунечко Бердичів Малин  
Матеріали по темі