Здоров'я

Житомирський лабораторний центр підтвердив ще один випадок захворювання на коронавірус у Радомишлі (доповнено)

27 March 2020, 17:33

Упродовж доби Житомирський обласний лабораторний центр провів дослідження методом ПЛР матеріалів від 9 хворих з області: один з них дав позитивний результат на СОVID-19.

Про це о 17.00 27 березня повідомив Житомирський обласний лабораторний центр на сторінці у соцмережі.

«Повідомляємо, що за результатами вірусологічних досліджень обласного лабораторного центру, методом ПЛР, було досліджено матеріал від 9 хворих з області. З них - 1 випадок ПІДТВЕРДЖЕННЯ захворювання на СОVID-19 у м.Радомишль. Підозра на COVID-19 НЕ ПІДТВЕРДИЛАСЯ у: 2-х хворих з м.Житомир, 1-го з м.Черняхів, 2-х з м.Бердичева та 3-х хворих з м.Радомишль», - йдеться у повідомленні.

Близько 19.00 год. 27 березня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко на своїй сторірнці в мережі Facebook повідомив, що коронавірус виявили у жінки, яка контактувала з померлою жителькою Радомишля.

«Від Житомирського обласного лабораторного центру отримано нові результати ПЛР-аналізу від 10 хворих по області. Через стрімке поширення хвороби змушений повідомити, що новий, 5 випадок на Житомирщині виявлено у жінки, яка перебувала у контакті з померлою 71-річною жінкою. По іншим підозрам в Радомишлі: лабораторний центр повторно перевірятиме результати у двох хворих, у трьох – результат негативний», – написав Бунечко.


Нагадаємо, 26 березня у Радомишлі сплив термін обсервації для родичів хворої на коронавірус жінки, медиків та прихожан церкви, які контактували з померлою. 27 березня голова Радомишльської РДА Віктор Пулковський повідомив, що минулої доби особам, які контактували з хворою на коронавірус, зробили експрес-тести і у 6 прихожан місцевої церкви виявився позитивний результат. Їхні аналізи були направлені до обласного лабораторного центру для підтвердження, або спростування результатів дослідження.

Окрім того, 27 березня на брифінгу в ОДА розповіли про нових пацієнтів з Бердичева і Малина, у яких напередодні лабораторні аналізи показали позитивний результат на коронавірус, а також про 16-річного хлопця з Черняхова з підозрою на СОVID-19, який контактував з людьми, які приїхали зі Швеції.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 10:00 27 березня 2020 року підтверджено 218 випадків COVID-19, в тому числі 5 летальних та 5 людей одужали. Два нові випадки з Житомирської області у цю статистику не потрапили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вірус Радомишль  
Матеріали по темі