Суспільство

Житомирських школярів запрошують приєднатися до всеукраїнського проєкту «Мішечок»

28 March 2020, 08:59

Міжнародний молодіжний рух School Recycling World запрошує школярів використати час карантину з користю – долучитися до конкурсу, зробити свій внесок у збереження природи, а ще – виграти призи. В будь-якому випадку, карантин скоро мине, а мішечки та екологічні звички залишаться.

Щороку людство виробляє понад 5 трильйонів поліетиленових одноразових пакетів. За даними ООН, щохвилини у світі використовують приблизно 10 мільйонів пластикових пакетів. Одна українська сім’я у середньому використовує 15 пакетів за один похід до супермаркету. А для того, щоб один такий пакетик розклався, потрібно іноді до тисячі років.

Менш як за два роки українцям доведеться відмовитися від «кульочків» – у листопаді минулого року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт про заборону використання більшості поліетиленових пакетів. І виграють ті, хто почне пристосовуватися до майбутніх змін вже тепер. На питання «А чим же замінити пакети?» організатори конкурсу відповідають: «Вихід є. Це багаторазові мішечки».

Тож School Recycling World запрошує українських школярів та їхні родини стати частиною всесвітнього руху відмови від поліетиленового пакування вже зараз. Зробити це просто – приєднатися до всеукраїнського проекту «Мішечок». Завдання просте - шити еко-мішечки, щоб у майбутньому користуватись ними у побуті. А ще творчий підхід до справи допоможе виграти супер-призи і зрештою, стати рушієм змін у своєму оточенні.

Протягом проєкту організатори щотижня заохочуватимуть учасників розігруючи призи у соціальних мережах @schoolrecyclingworld. Тобто кожен, хто пошиє торбинку власноруч, має шанс виграти подарунки.

Щоб претендувати на призи, треба поділитися фотографіями робіт та відео процесу виготовлення у соцмережах з додаванням хештегів #мішечокSRW #мішечок #SchoolRecyclingWorld. Встигніть зробити це, а також заповнити анкету учасника до 20 травня 2020 року. Школа, команда якої підкорить серця журі, отримає головний приз – принтер для сублімаційного друку.

Умови проекту та анкета для команд-учасників за посиланням : https://schoolrecyclingworld.org/2020/03/21/всеукраїнський-проєкт-мішечок/.

Конкурс підтримує Міністерство освіти і науки України. Партнер проєкту - компанія PepsiCo Україна.

Переможців оголосять 22 травня 2020 року на сайті schoolrecyclingworld.org. Учасники можуть завантажувати свої конкурсні роботи до 20 травня включно.

«Бути екологічно свідомим – це тренд сучасності. Від активності кожного зараз залежать масштаби екологічного впливу на майбутнє», - наголошують організатори конкурсу.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 23 квітня 2019 року ухвалили рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», яким передбачається обмеження використання пластикових пакетів та рекомендація магазинам змінити стандарти обслуговування. 22 травня члени Житомирського міськвиконкому теж підтримали проєкт #ЦяТорба, який обмежить використання пластикових пакетів у місті. 28 травня мер Сергій Сухомлин створив наглядову раду цього соціально-екологічного проєкту та затвердив її склад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс екопроєкт пакет торба школа  
Матеріали по темі