Події

В Житомирській області продовжує горіти сухостій: 52 пожежі за добу

28 March 2020, 12:36

Суха вітряна погода продовжує сприяти збільшенню пожеж в екосистемах. З початку року по області вже виникло 547 загорянь, внаслідок яких вогнем пройдено 1124 га. Сюди входять лісові пожежі, займання торфу, а також сухотрав’я. Лише за останню добу рятувальники 52 рази виїжджали на гасіння сухої рослинності загальною площею 108 га.

Про це 28 березня повідомляє пресслужба управління ДСНС у Житомирській області.

«27 березня об 11:55 на пункт зв’язку 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на полі поблизу с.Броники Новоград-Волинського району. По прибуттю на місце події з’ясувалося, що вогонь вже майже впритул підійшов до житлового будинку одинокої літньої пенсіонерки. Тому рятувальники одразу зосередили свої сили на захист будинку. На допомогу їм прийшли і мешканці села. Спільними зусиллями о 12:41 пожежу локалізовано, а о 15:40 ліквідовано. Вогнеборці та громадяни не допустили перекидання горіння на оселю пенсіонерки та два сусідні обійстя. Вогнем пройдено 2 га сухої рослинності», - йдеться у повідомленні.

Також цього дня бійці ДСНС врятували приватну дерев’яну господарчу будівлю розміром 50х10 метрів на околиці села Дашинка Хорошівського району, яка також зайнялася від сухої трави. На щастя, селяни виявили пожежу як тільки полум’я почало поширюватися на споруду. За дві години рятувальники загасили будівлю та 2 га поруч палаючої трави. Пошкоджено лише частково покрівля та стіни споруди.

Фахівці ДСНС закликають громадян дотримуватися карантинних заходів. У тому числі, не спалювати сміття та рештки сухої рослинності на відкритих територіях та присадибних ділянках.

Нагадаємо, позаминулої доби рятувальники 35 разів виїжджали на гасіння сухої трави, очерету, самосівів.

Як повідомляв Житомир.info, 26 березня 2020 року під час ліквідації загоряння сухої трави біля дороги поблизу села Ліщин Житомирського району рятувальники виявили в траві обгоріле тіло 63-річного чоловіка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС сухостій  
Матеріали по темі