Здоров'я

Швейна фабрика у Житомирській області почала виробляти захисні костюми для медпрацівників

28 March 2020, 14:06

У Новограді-Волинському почали масове виробництво захисних костюмів для медпрацівників, які контактують з хворими на COVID-19 та інші інфекційні хвороби.

Про це 28 березня повідомляє пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

Ініціатором виступив колектив швейної фабрики «Леся». Пошиття такого захисного одягу потребує не лише надточного крою, а й спеціальні тканини — ламінований спандбонд. На підприємстві все це врахували і пошитий спецодяг відповідає міжнародним стандартам.

«Оскільки медпрацівники нині мають гостру потребу саме у такому захисному одязі, то швейна фабрика «Леся» готова допомогти із захистом лікарів, які захищають тисячі людських життів», — наголосив голова спостережної ради підприємства Микола Сиченко.

Першу партію — 100 костюмів — безкоштовно передали для працівників Новоград-Волинської районної лікарні.

«Крім того, швейна фабрика «Леся» придбала власними коштами новий апарат для штучної вентиляції легень, який розширить спектр можливостей лікарів Новоград-Волинської районної лікарні. Колектив фабрики закликає всіх охочих долучатися до протидії коронавірусу», - зазначається у повідомленні ОДА.

Нагадаємо, 27 березня перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко розповідав про проблеми з пошиттям захисних костюмів та виготовленням дезінфекторів зі спирту.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 10:00 28 березня 2020 року підтверджено 311 випадків COVID-19, в тому числі 8 летальних, 5 людей одужали. В Житомирській області в області станом на вечір 27 березня було п’ять підтверджених випадків захворювання на СОVID-19: Радомишль – 2 (1 летальний), Житомир – 1, Бердичів – 1, Малин – 1.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА медики швейна фабрика Нов.-Волинський коронавірус  
Матеріали по темі