Події

У сільського пенсіонера правоохоронці вилучили арсенал зброї та майже 600 набоїв до неї, - прокуратура Житомирської області

28 March 2020, 16:02

Бердичівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного носіння, зберігання та поводження із вогнепальною зброєю, бойовими припасами без передбаченого законом дозволу, вчиненого жителем одного із сіл Ружинського району.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У суботу, 28 березня 2020 року, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, співробітниками Ружинського відділення поліції Бердичівського ВП ГУНП в області та Бердичівського місцевого відділу УСБУ в області у домоволодінні сільського пенсіонера, 1955 року народження, проведено санкціонований обшук. Під час обшуку в обійсті, розташованому неподалік лісу, виявлено арсенал зброї, а саме, три одиниці вогнепальної зброї та майже 600 набоїв до неї», - йдеться у повідомленні.

Наразі арсенал зброї та набої вилучено, вирішується питання щодо призначення судово-балістичної експертизи.

«За даними слідства, здобутими у ході опитування свідків, сільський пенсіонер, який проживав одиноко, минулого року на території свого домоволодіння неодноразово здійснював постріли із зброї, зовні схожої на автомат Калашникова, по виготовленій дерев’яній мішені, а також ізмалокаліберної гвинтівки – по птахах», - інформує прокуратура.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) проводять слідчі Ружинського відділення поліції. Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Злочин викрито за оперативною інформацією співробітників Бердичівського міського відділу УСБУ в області.

В головному управлінні Нацполіції в Житомирській області повідомили, що у ході санкціонованого обшуку в помешканні жителя с. Вербівки поліцейські спільно з працівниками СБУ області та за підтримки бійців роти поліції особливого призначення ГУНП Житомирщини виявили автомат, гвинтівки, понад півтисячі набоїв різного калібру, приладдя для зброї.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 20 березня 2020 року до лікарні доставили чоловіка, який отримав поранення під час незаконного полювання на території Пулинського району Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя прокуратура обшук Ружинський район  
Матеріали по темі