Здоров'я

В Україні більше половини хворих на коронавірус це люди віком від 31 до 60 років, - Віктор Ляшко

29 March 2020, 12:12

За минулу добу захворіло найбільше людей віком від 31 до 40 років (22%), а із загальної кількості підтверджених випадків COVID-19 найбільше у віковій категорії 31-60 років – 65%.

Про це заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Віктора Ляшка розповів 29 березня на онлайн-брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції.

«Без зареєстрованих випадків залишається лише Миколаївська область. Ми в минулому звіті (на ранок 29 березня – ред.) подавали Миколаївську область, як зареєстрований випадок, але після верифікації даних цей випадок перенесений до міста Києва. Найбільше випадків за минулу добу зареєстровано в Черкаській області – 43 випадки. Якщо брати з початку епідемії, то найбільше випадків зареєстровано в місті Києві – 82 та в Тернопільській області – 57 випадків. Маємо 9 летальних випадків від коронавірусної хвороби, один за минулу добу в Рівненській області. Одужавших від коронавірусної хвороби залишається 5», - сказав Віктор Ляшко.

Він повідомив також вікову структуру захворівши за минулу добу: найбільше людей віком від 31 до 40 років – 22%.

У загальному розподілу від усіх захворівши найбільша вікова група це люди від 31 до 60 років – 65%, є випадки захворювання і серед дітей до 10 років – 5,4% від загальної кількості.

Також Ляшко розповів про нові стандарти меддопомоги хворим з коронавірусом.

«Вчора ми оновили стандарти надання медичної допомоги на коронавірусну хворобу. Стандарт розміщений на сайті Міністерства охорони здоров’я, з ним можна ознайомитися. Він має ряд додатків, які стосуються алгоритму виявлення, роботи екстреної медичної допомоги, епідеміологів, правила використання засобів індивідуального захисту, правила догляду за хворими на коронавірусну хворобу в домашніх умовах, критерії для госпіталізації тяжких і середньої тяжкості випадків. Наголошую, що специфічного лікування корона вірусної хвороби не існує, проводиться симптоматичне лікування», - зазначив головний санітарний лікар країни.

Віктор Ляшко наголосив, що госпіталізуватимуть до лікарень лише хворих середнього і тяжкого ступеня перебігу хвороби, а всі інші будуть лікуватися амбулаторно під наглядом лікарів первинної ланки.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 10:00 29 березня 2020 року підтверджено 418 випадків COVID-19, в тому числі 9 летальних, 5 людей одужали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Ляшко санітарний лікар госпіталізація МОЗ  
Матеріали по темі