Здоров'я

​Як медикам з інших районів дістатися на роботу до Житомира: волонтери, обласні маршрути та безкоштовне таксі

30 March 2020, 18:14

Житомирські волонтери безкоштовно підвозять медиків з інших районів на роботу, а у мерії таким працівникам пропонують обласні маршрути та таксі.

У Житомирі волонтери допомагають дістатись до роботи медикам, які працюють у місцевих лікарнях, але живуть в інших районах області. Для цього містяни створили спільноту у Facebook, в якій водії та медики розміщують оголошення й домовляються про поїздку. Один з таких волонтерів - житомирянин Олександр. Він пропонує безкоштовний підвіз у будь-який час.

«По-перше, в мене така ситуація в житті, що завдяки лікарям я сьогодні живий, бо я отримав важке поранення в АТО. І завдяки всім тим лікарям, які рятували мене, сьогодні можу щось зробити для них. По-друге, є Юлія Маєвська в Житомирі, яка організувала групу, де збираються волонтери, які хочуть допомогти чим можуть, наприклад підвозити лікарів з дому на роботу і з роботи додому», - каже Олександр Швецов.


До чоловіка поки що звернулася одна медпрацівниця, яка живе в селі Березівка.

«Я зголосився на це і вчора до мене подзвонила жінка, яка спитала, чи не зможу її завезти з роботи додому. Я відповів: так, звісно. До речі, вона мені одразу сказала, що буде в рукавичках та в масці, і розповіла, що працює в інфекційному відділені. Коли ми їхали з нею по дорозі додому, вона мене спитала: це що дійсно безкоштовно? Відповів, що так. А вона мене спитала: чого це ви? Я і про то сказав, що я, завдячуючи лікарям, сьогодні живий. Вона живе в Березівці й вона заступає на зміну на добу, я її останній раз о 13-тій годині віз додому і сьогодні о 7:20 ранку віз на роботу і завтра знову буду везти додому», - розповідає волонтер Олександр Швецов.

У мерії повідомляють, що для медпрацівників з інших районів також щоденно курсує кілька обласних маршрутів і лікарні можуть безкоштовно користуватися послугами таксі.

«Для пересування в межах міста медичним працівникам видані транспортні картки, якими можна розраховуватись в громадському транспорті. Безкоштовно видано біля 1600 таких карток. Для медичних працівників, які проживають за межами міста, є маршрути, що організовані обласною державною адміністрацією. Також медичні заклади безкоштовно користуються послугами «Екотаксі» й допомогою волонтерів», - говорить в.о. начальника управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Ірина Шкап.

За словами в.о начальника управління, наразі в міських закладах працює близько 450 медиків, які проживають за межами міста.

Нагадаємо, житомирські підприємці-депутати купили медикам «швидкої» захисні костюми, маски та транспортні картки.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 10:00 30 березня 2020 року підтверджено 480 випадків COVID-19, в тому числі 11 летальних, 6 людей одужали. В Житомирській області зареєстровано 5 лабораторно підтверджених випадків COVID-19: 2 випадки в м.Радомишль (1 летальний 13.03.2020, 1 – зареєстрований 27.03.2020); 1 випадок у м.Житомирі (зареєстрований 19.03.2020); по 1 випадку в Бердичівському та Малинському районах (2 випадки зареєстровані 26.03.2020).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медик медицина лікарня проїзд транспорт  
Матеріали по темі