Місто

​Міська рада показала, скільки коштів є на благодійних рахунках житомирських лікарень

31 March 2020, 11:21

На благодійних рахунках чотирьох житомирських лікарень наразі є майже 373 тис. грн.

Інформацію отримані кошти на рахунки закладів охорони здоров’я м. Житомира 31 березня оприлюднив сайт міської ради.

«Станом на 31 березня 2020 року на благодійні рахунки закладів охорони здоров’я міста Житомира надійшло 372 942,00 гривень», - повідомила міська рада.

Зазначимо, депутати Житомирської міської ради на позачерговій сесії 17 березня 2020 року виділили 26,4 млн грн на заходи з подолання коронавірусу. З цієї суми, за словами мера Сергія Сухомлина, приблизно 10 млн грн піде на закупівлю медичного обладнання й майже 12 млн грн – на додаткову оплату роботи лікарів. 23 березня міська рада оприлюднила реквізити благодійних рахунків міських лікарень, а мер дякував житомирським бізнесменам за готовність фінансово допомагати у боротьбі з COVID-19. 27 березня мер також подякував колишньому заступнику голови Адміністрації президента Януковича Андрію Портнову, фонд якого перерахував гроші міській лікарні №1.

Після 14:00 на сайті міської ради оприлюднили оновлену таблицю, вказавши прізвища фізичних осіб і суми коштів. Дивіться тут

Скріншот з сайту міської ради

Як повідомляв Житомир.info, 27 березня мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що має підтвердження того, що в міській лікарні №1 з пацієнтів вимагають «благодійні внески» за експрес-тести на коронавірус. За це головний лікар лікарні №1 та завідуюча інфекційним відділенням отримають догани, а гроші мають бути повернуті пацієнтам, бо, за словами мера, брати гроші навіть як благодійні внески у такий час неприпустимо. 30 березня Сухомлин заявив, що виправдовує «благодійні внески» в лікарнях, яким не вистачає фінансування, але проти того, щоб зараз брали кошти за тести на коронавірус, й закликав підтримати медиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: благодійний рахунок лікарня коронавірус допомога  
Матеріали по темі