Здоров'я

МОЗ оновило стандарти надання меддопомоги хворим на COVID-19: госпіталізуватимуть лише людей у середньому й тяжкому стані та з груп ризику

31 March 2020, 12:15

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що відтепер до лікарні будуть госпіталізовувати лише людей з підозрою на COVID-19 у середньому й тяжкому стані чи ознаками пневмонії, а також тих, хто належать до групи ризику.

Про це 31 березня повідомила «Українська правда» з посиланням на пресслужбу МОЗ.

«Згідно з оновленими медичними стандартами надання медичної допомоги хворим на COVID-19, стаціонарне лікування має обов'язково надаватися:

хворим з підозрою/підтвердженим COVID-19 у середньому й тяжкому стані, а також при ознаках пневмонії або дихальної недостатності;

пацієнтам, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень», – йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

До групи ризику відносять пацієнтів з тяжким перебігом артеріальної гіпертензії, декомпенсованим цукровим діабетом, з імуносупресивними станами, тяжкою хронічною патологією дихальної та серцево-судинної систем, нирковою недостатністю, аутоімунними захворюваннями, тяжкими алергічними хворобами, цереброваскулярними захворюваннями в стадії декомпенсації, онкологічними захворюваннями.

Після прибуття пацієнта до лікарні буде проводиться медичне сортування: за тяжкістю захворювання, необхідністю починати заходи медичної допомоги та наявністю ТГРС (тяжкого гострого респіраторного синдрому), пов'язаного з COVID-19.

Вагітних жінок з підозрою на COVID-19 мають госпіталізовувати у спеціалізований стаціонар, уся терапія має проводитися з урахуванням стандартів ведення вагітності.

Нагадаємо, 19 березня 2020 року під час брифінгу в Міністерстві охорони здоров’я головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповідав, що Україна переходить до нового етапу в лікуванні коронавірусної хвороби, яка передбачає лікування хворих з легкою формою перебігання захворювання амбулаторно, при домашній ізоляції під медичним наглядом. Решта випадків – з тяжким перебігом, які потребуватимуть інтенсивної терапії або реанімації – передбачає лікування в стаціонарі.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 10:00 год. 31 березня 2020 року в Україні підтверджено 549 випадків COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 МОЗ  
Матеріали по темі