Здоров'я

Стан хворих на коронавірус в області: пацієнт з Бердичева у тяжкому стані, житомирянина виписали з лікарні

31 March 2020, 14:07

У Житомирській області зараз перевіряють дві підозри на коронавірус у пацієнтів з Малина та Коростеня, з тих, у кого підтверджений COVID-19, один чоловік знаходиться в тяжкому стані.

Про це 31 березня на брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник управління охорони здоров'я ОДА Микола Суслик.

«На сьогоднішній день у нас є два випадки підозри на коронавірус: один з міста Малина, де зараз йде лабораторне обстеження, і впродовж останньої години у нас поступив пацієнт в Коростенську міську лікарню, теж будемо його обстежувати, є підозра. Людина приїхала з-за кордону, чоловік 50 років, є ознаки захворювання, тому будемо його обстежувати. Два пацієнти (з коронавірусом), які сьогодні у нас перебувають на лікуванні, це чоловік з серйозним станом у Бердичеві, йому 49 років, стан його важкий, але стабільний: температура зменшилася, сатурація приблизно 90 разом з киснем, але якщо він пробує вставати чи підійматися – вона знижується, тому абсолютно ліжковий режим. Він проконсультований всіма фахівцями в режимі онлайн, узгоджене лікування і воно продовжується. Другий пацієнт у Малині – стан його ближче до середньої важкості, він отримує лікування загрози життю на даний час немає», - повідомив Микола Суслик.

Він також зазначив, що житомирянина з коронавірусом виписали з лікарні №1, але він ще певний час буде на самоізоляції.

«Пацієнт, який перебував у міській лікарні №1, сьогодні виписаний на самоізоляцію ще на 20 днів у власний будинок, де його будуть контролювати як правоохоронні органи, так і наша сімейна медицина. Ми бажаємо йому одужання і вже після повторних лабораторних обстежень будемо визначатися чи може він спілкуватися в суспільстві, чи ще перебувати на самоізоляції», - розповів начальник обласного управління охорони здоров’я.

Зазначимо, що вранці 31 березня Житомирський обласний лабораторний центр інформував про повторне лабораторне дослідження біологічного матеріалу від хворого на COVID-19 з міської лікарні № 1, яке ще показало наявність вірусу в організмі.

Також начальник УОЗ озвучив дані захворювання на пневмонію в Житомирській області. За 2018 рік по області було 8848 пневмоній, 78 хворих померли, в тому числі – одна дитина; зокрема, за січень-березень було зареєстровано 2582, летально закінчилися у 22 людей. За 2019 рік було 9173 пневмоній, 71 хворий помер, у січні-березні минулого року було 3020 пневмоній, з них 25 летальних. За січень-березень 2020 року є 3402 пневмонії, особливо зросла кількість захворювань серед дітей – 1407 випадків, летальні випадки лише серед дорослих – 29.

Нагадаємо, в Житомирській області залишається 5 лабораторно підтверджених випадків COVID-19: 2 випадки в м.Радомишль (1 летальний випадок 13.03.2020р., 1- зареєстрований 27.03.2020, жінка контактувала з померлою), 1 випадок в м. Житомирі ( зареєстрований 19.03.2020, повернувся з Австрії), по 1 випадку в Бердичівському та Малинському районах ( зареєстровані 26.03.2020).

Як повідомляв Житомир.info, в Україні станом на 10:00 31 березня 2020 року підтверджено 549 випадків COVID-19, в тому числі 13 летальних, 8 людей одужали, з них двоє дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА. коронавірус Суслик  
Матеріали по темі