Здоров'я

​Житомирська область придбала 14 апаратів штучної вентиляції легень за 9 млн грн

31 March 2020, 20:08

Державні структури України закупили апаратів штучного дихання на 286 млн грн. Житомирська область спрямувала на купівлю 14 одиниць обладнання для ШВЛ 9 млн грн.

Такі дані наводить Економічна правда з посиланням на аналітиків DOZORRO.

«З початку 2020 року державні структури закупили через Prozorro 385 апаратів штучної вентиляції легенів на понад 286 мільйонів гривень. Найбільше ШВЛ через Prozorro придбали в Дніпропетровській (79), Київській (71), Херсонській (33) та Львівській (31) областях. Найменше — Рівненська, Івано-Франківська та Запорізька області. Там закупили лише по 1 апарату», - йдеться в повідомленні.

«Економічна правда» зазначає, що ШВЛ можуть коштувати від 25 тис. грн до майже 1 млн. Найдешевші — ті, якими обладнують машини швидкої допомоги. Найдорожчі — стаціонарні апарати з інтелектуальним керуванням.



Аналітики відмічають, що це не всі закупівлі апаратів штучної вентиляції легень для українських лікарень. Частину апаратів ШВЛ зараз купують приватним коштом та передають у лікарні по всіх регіонах України. В Україні немає власного виробництва ШВЛ, тож усі їх доставляють з-за кордону.

За сьогоднішньою інформацією Міністерства охорони здоров'я України, у 240 лікарнях, які визначені для прийому пацієнтів з коронавірусом, є 1882 апарати штучної вентиляції легень. Тиждень тому в МОЗ озвучили, що всього в країні є близько 4000 ШВЛ, але відтоді їхня кількість мала зрости.

Нагадаємо, 16 березня 2020 року в інтерв’ю Житомир.info про готовність Житомира до боротьби з коронавірусом мер Сергій Сухомлин розповів, що у міських лікарнях є 41 апарат штучної вентиляції легень, але більшість з них - старі.

Як повідомляв Житомир.info, в Україні запустили карту моніторингу поширення коронавірусу. За даними цієї карти, станом на 22 березня 2020, у Житомирській області було 55 апаратів ШВЛ: 16 – в Житомирській лікарні №1, 16 – в Бердичівській міській лікарні, 9 – в обласній дитячій лікарні, 5 – в Андрушівській центральній районній лікарні, 5 – в Коростишівській центральній районній лікарні ім.Потєхіна, 4 – в Новоград-Волинській міськрайонній лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ШВЛ вентиляція легень коронавірус лікарня  
Матеріали по темі