Місто

​На виконкомі затвердили мережу навчальних закладів Житомира та розповіли про вечірню школу та НВК, які мають розформувати

1 April 2020, 12:14

На засіданні виконкому 1 квітня затвердили планову мережу закладів дошкільної освіти, закладів середньої освіти та закладів позашкільної освіти на 2020-2021 навчальний рік.

«Планова мережа включає 95 закладів, які підпорядковані департаменту освіти, з них 84 – дошкільні та шкільні заклади. Ми плануємо на 15 збільшити кількість класів, при цьому перших класів буде менше на 15. Збільшення відбудеться, в основному, за рахунок більшої кількості випускних класів: 9,10, а також 5 класів. При цьому середня наповнюваність класів у нас зберігається – 29,5 учнів, як і в минулому році. Що стосується груп продовженого дня, то ми плануємо зменшити їх на 4. Хоча перших класів у нас буде менше, але потреба в ГПД дуже висока. Ми їх збільшили на 42 в минулому році, у цьому році ми хочемо утримати їх на тому ж рівні, чи зменшити на 4», - доповіла заступник директор департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

За її словами, найвища наповнюваність класів спостерігається у гімназіях, ліцеях та в колегіумі, де понад 30 дітей у класах. Найнижча наповнюваність у школі у Вересах, де в середньому 11 учнів у класі. Також менше середньої наповнюваності класів у школах № 1, 10, 15 та 35.

Світлана Ковтуненко також звернула увагу, на те, що у зв’язку з прийнятим законом про загальну середню освіту не передбачено таких форм навчання, як вечірня школа та НВК.

«У цьому році ми не набираємо учнів у вечірню школу і випускаємо 11 клас, а це 32 дитини. У нас лишаються 30 дітей, серед яких є різні форми навчання – екстернат, заочна форма, навчання у СІЗО, ми забезпечуватимемо навчання цих дітей у наших школах. Думаю, до 1 вересня маємо вирішити це питання», - розповіла заступник директора департаменту освіти.

Також проводиться реорганізація навчально-виховних комплексів міста.

«Ми лишаємо лише НВК №11 на Мальованці, де у відповідності до нового законодавства буде діяти початкова школа з дошкільним відділенням. Оскільки лишати у цій будівлі лише групи дошкільного віку немає сенсу: вони не будуть наповнені, більшість батьків у тому районі веде дітей у дитсадок вже з 5 років. У двох НВК №25 та 65 у нас лишається останній рік у четвертих класах, далі буде лише дошкільне навчання. У НВК №34 – буде лише 2 і 4 класи. При цьому ці класи вже будуть відноситися до відповідних загальноосвітніх шкіл, просто для навчання цих класів ми використовуватимемо приміщення НВК», - пояснила Світлана Ковтуненко.

Щодо перших класів у Житомирі на 2020-2021 навчальний рік планують набрати 106 перших класів (це 1181 учнів), в тому числі 1 спецклас на базі 14 школи для дітей з затримкою психічного розвитку. Разом з тим, у Житомирі зростає потреба в індивідуальному навчанні: таких дітей близько 200.

Як навчаються житомирські школярі в умовах карантину, дивіться у відеосюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, о 10.00 1 квітня у Житомирі в заритому режимі відбулось засідання виконкому, на якому розглянули понад 30 питань. Онлайн-трансляція тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мережа закладів освіта навчання школа НВК  
Матеріали по темі