Події

​Уночі в Бердичеві двоє молодиків викрали чужий Mercedes, власник якого залишив у салоні запасні ключі (доповнено)

3 April 2020, 09:22

У Бердичеві затримано двох осіб, причетних до викрадення іномарки.

Про це 2 квітня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У четвер, 2 квітня 2020 року, за процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури, оперативними працівниками місцевого відділу поліції було розкрито черговий злочин, а саме – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене групою осіб», - йдеться у повідомленні.

Так, установлено, що у місцевого жителя, у період від 21.00 год 1 квітня - до 09.00 год 2 квітня цього року, було викрадено автомобіль марки MERCEDES-BENZ «VITO», 2016 року випуску, який він припаркував біля свого будинку.

Завдяки вжитим спільним оперативним заходам установлено, що до викрадення автомобіля причетні двоє бердичівлян, 1999 та 1995 років народження, обоє раніше судимі. За даними слідства, зловмисники, розбивши скло, проникли у салон автомобіля, та, знайшовши запасні ключі, викрали авто.

«Наразі викрадений автомобіль вилучено, обох осіб затримано у порядку ст. 208 КПК України. Також вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене групою осіб) та застосування запобіжного заходу. Досудове розслідування проводить Бердичівський відділ поліції», - повідомили в прокуратурі.

Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Згодом подробиці затримання зловмисників, під час якого молодики встигли пошкодити ще 5 автомобілів, повідомили в пресслужбі ГУНП в Житомирській області.

Уранці 2 квітня поліцейські, які патрулювали у Бердичеві, отримали повідомлення, що вулицями міста їздить мікроавтобус, порушуючи правила дорожнього руху, а керманич, ймовірно, п’яний.

«Як згодом ми з’ясували, на світанку 2 квітня молодики пошкодили вікно та залізли всередину автомобіля Mercedes-Benz Vito, залишеного господарем на ніч поблизу будинку по вул. Соборній. Вони знайшли захований там запасний ключ, завели автомобіль та поїхали геть. Їх небезпечні маневри з порушенням правил дорожнього руху помітили випадкові очевидці, які й повідомили до поліції», - розповів начальник Бердичівського відділу поліції Олег Мельничук.

Відтак поліцейські вирушили у район, вказаний заявником, та виявили на дорозі Mercedes-Benz Vito. Побачивши поліцейських, двоє молодиків, які знаходилися у ньому, втекли, покинувши застряглий на дорозі транспортний засіб. Пізніше стало відомо, що пробігаючи вулицею, парубки камінням пошкодили п’ять автомобілів, припаркованих поблизу приватних будинків. Власники та сусіди, почувши шум, зателефонували на спецлінію «102».

Правоохоронці затримали підозрюваних неподалік місця події та доставили до відділу поліції.

«Це місцеві жителі віком 21 та 24 років. Обох затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноважено службовою особою) КПК України. Вони раніше були засуджені за вчинення крадіжок. До речі, власник викраденого автомобіля звернувся до поліції через кілька годин після затримання та дізнався, що його Mercedes та причетні до угону вже знайдені», - повідомив Олег Мельничук.

Слідчі, за процесуального керівництва місцевої прокуратури, оголосили парубкам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. ст. 296 (Хуліганство) КК України. Відповідно до чинного законодавства причетним може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2020 у Новограді-Волинському спритник відбуксирував на таксі чужу ВАЗівку, яку забули зачинити, і здав її на металобрухт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: угон викрадення крадіжка автомобіль Бердичів  
Матеріали по темі