Місто

Який вигляд має «тимчасова» розмітка на Соборному майдані в Житомирі, яку можуть змінити в травні

3 April 2020, 16:12

13 листопада 2019 року на майдані Соборному в Житомирі почали наносити нову дорожню розмітку. До того впродовж кількох місяців точились дискусії стосовно доцільності реорганізації руху на центральному майдані міста. Зміни спочатку анонсував на той час заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук, згодом в вересні 2019 в рамках Європейського тижня мобільності на Соборному організовували ПАРКування, яке показувало, що величезна площа може бути реорганізована під громадський простір.

Саму обіцяну розмітку нанесли в середині листопада, і, за новою схемою, рух автомобілів мав відбуватись по зменшеному колу, яке змістили ближче до драмтеатру імені Івана Кочерги. Завдяки цьому звільнилось місце, де можна було б облаштувати громадській простір, а також на майдані з’явились місця для паркування автівок.


Нова розмітка на головному майдані міста викликала хвилю обговорень серед містян. Зокрема дехто нарікав на «тягнучки» на заїзді з прилеглих вулиць.

Житомирські депутати якось сперечались через нову розмітку на сесії. В результаті навіть проголосували за те, щоб міськвиконком змінив організацію дорожнього руху на майдані Соборному в Житомирі й були проведені громадські обговорення з цього питання.

Після впровадження нової схеми руху для місцевих та немісцевих водіїв ми підготували детальну відеоінструкцію проїзду центрального майдану Житомира за новою розміткою.

Під час нанесення розмітки тогочасний заступник мера Житомира Дмитро Ткачук говорив про те, що нанесена жовта розмітка є тимчасовою, а остаточне рішення про її статус буде ухвалюватись згодом.

«Розмітка має статус тимчасової, тому помаранчевого кольору, так, як передбачено. Взагалі термін експлуатації пів року, тому до весни вона точно буде помаранчева і у такому вигляді. А вже за результатами експлуатації та аналізу того трафіку, який буде проходити через майдан Соборний, та всіх нюансів, буде прийнято рішення про впровадження на постійній основі або коригуванню якихось змін‎», – говорив в листопаді 2019 року Дмитро Ткачук.

Термін експлуатації тимчасової розмітки завершиться в середині травня. Наразі незрозуміло, чи стане нинішня схема руху на Соборному постійною, чи все ж влада Житомира вирішить повернутись до старого варіанту.

Як паркуються житомирські водії на оновленому майдані Соборному, дивіться у фоторепортажі від 28 листопада 2019 року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмітка майдан Соборний  
Матеріали по темі